Независимо какво ще бъде решението на съда в неделя, важно

...
Независимо какво ще бъде решението на съда в неделя, важно
Коментари Харесай

Делото за EVN: Прокуратурата е направила качамак от сметки, счита Трайчо Трайков

Независимо какво ще бъде решението на съда в неделя, значимо е хората да знаят защо става дума. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV някогашният енергиен министър Трайчо Трайков. Той разясни, че по делото с EVN той е спазил закона. По думите на Трайков прокуратурата е направила качамак от някакви сметки.
Припомняме, че в неделя съдът би трябвало да се произнесе по делото. Трайчо Трайков уточни, че съответното обвиняване против него е, тъй като не е съботирал решението на Министерския съвет и не е попречил на Агенцията по приватизация като принципал - да позволи да се продаде това, което се продава. 
Знаете, делото е за продажбата на миноритарния държавен дял от 33% в сдружението EVN през 2011 година Подсъдими са министри на финансите и стопанската система в първия кабинет " Борисов " Симеон Дянков и Трайчо Трайков, съиздателят на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев и още трима души от компанията на Прокопиев - " Булброкърс ". Процесът против шестимата върви всъщност от началото на предходната година. Според прокуратурата хазната е изгубила от покупко-продажбите 21 млн. лева
Трайчо Трайков сподели, че в обвинителния акт има констатация, в която написа, че той е спазил отговорностите си като министър по проблема с сдружението. Прокуратурата е направила качамак от някакви сметки, където съпоставят ябълки с круши и изобщо не е ясно, разяснява нагледно обвиняването Трайков.
Бившият енергиен министър съобщи, че не може да разяснява какво решение ще вземе съда в неделя. Той акцентира, че във връзка на това дело, КПКОНПИ му е запорирала пари в брой, акции и парцели. Трайков акцентира, че обвиняването против него е обвързвано с текста за умишлена занемареност.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР