Независимо какво прави едно правителство, ако младите хора не вземат

...
Независимо какво прави едно правителство, ако младите хора не вземат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Важно е правителствата да разпределят парите по умен начин и да няма корупция


Независимо какво прави едно държавно управление, в случай че младежите не вземат самодейността в свои ръце, всичко друго има вторичен смисъл. Това сподели министър председателят по време на визитата си в Американския университет, съобщи кореспондент на.

Единствените субекти в една стопанска система, които основават добавена стойност, са бизнесите. Правителствата са, с цел да разпределят тази добавена стойност. Преди да можем да разпределяме, би трябвало да сътворяваме. Важно е държавните управления да разпределят добавената активност по интелигентен метод и тези средства да не бъдат откраднати, да няма корупция, съобщи Петков.

Но основаването на добавена стойност е много сложна задача. Имаме една световна стопанска система, в която конкуренцията е световна, само че основаването на добавена активност е местна. Въпросът е по какъв начин дребните компании в България може да са конкурентоспособни на международния пазар. Тук опираме до въпроса за конкурентоспособността. За да има конкурентоспособност, не би трябвало да имаме икономическо преимущество, а да имаме проблем в български подтекст, който да е по-остър от проблемите в интернационален проект, тъй че решавайки този проблем, това да ни даде преимущество. Трябва да погледнем кои са неповторимите проблеми на България, които може да разгадаем и да използван тези решения в останалата част от света, уточни министър-председателят.

Другата част на конкурентоспособността, за която би трябвало да мислим, е къде са корените на промишленостите, които имат бъдеще. Например е доста мъчно да станем най-голямата голф дестинация в света, тъй като България няма традиция в голфа. Трябва да търсим съвременни промишлености, които обаче да са свързани със страната ни. За един започващ бизнес е доста значимо да избере посоката, в която да върви, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР