Независимо дали страдате от лош сън през нощта или просто

...
Независимо дали страдате от лош сън през нощта или просто
Коментари Харесай

Идеалната следобедна дрямка трае 90 минути

Независимо дали страдате от неприятен сън през нощта или просто се чувствате леко изморени денем, надали има нещо по-хубаво от сладка следобедна сънливост. Колко би трябвало да дремне човек обаче, с цел да усъвършенства енергийните си равнища и да избегне чувството за дезориентация или засилена отмалялост? Отговор на този въпрос дава специалист, представен от в. " Дейли остарял ".

В клип, качен в платформата TikTok, доктор Каран Радж изяснява какъв брой тъкмо би трябвало да продължи следобедната сънливост, с цел да презаредим " батериите " си и да изкараме ободрени остатъка от деня.

Експертът предизвестява, че в случай че времето за сън денем не бъде добре разчетено, има възможност след събуждането човек да се почувства по-зле, в сравнение с преди да си полегне. Това включва дезориентация, комплицираност, изнемощялост.

" Следобедна сънливост би трябвало да трае 90 минути. Час и половина ви разрешават да преминете през всички стадии на съня. Това е един цикъл на сън. Ако спите по-малко или повече, има огромна възможност да се почувствате изморени ", изяснява доктор Радж.

" За набирането на първокласен следобеден сън е най-добре да подремваме в интервала сред 13 и 16 часа”, добавя специалистът. По-късната сънливост води до намаляване на равнищата на аденозина, вследствие на което няма да ви се спи вечерта. Ниските му равнища ни карат да се усещаме будни, а високите - сънливи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР