Независимо дали става дума за стреса в старанието да изберете

...
Независимо дали става дума за стреса в старанието да изберете
Коментари Харесай

Рискът от инфаркт е най-голям по Коледа и Нова година

Независимо дали става дума за напрежението в старанието да изберете подобаващия подарък за околните, да не прекалите с храната и напитките или опасението, че може да се изпокарате с всички родственици, празниците могат да бъдат тестване за вашето сърце.

Всъщност, нови проучвания от Швеция откриха, че рискът от сърдечен удар на Бъдни вечер е с близо 40% по-висок по отношение на останалите дни от годината.

" Празниците са свързани с заплаха от инфаркти. За Коледа и за Нова година вероятността от подобен случай е с 15% по-висока ", показва водещият създател на проучването Дейвид Ерлинге, кардиолог в Лунд, Швеция.

По думите му, тези данни се базират на проучване измежду повече от 300 000 пациенти. Лекарите даже са определили най-рисковия час на Бъдни вечер - 10 ч. вечерта.

В Швеция, да вземем за пример, Бъдни вечер е най-важният ден от празниците и нормално се чества със фамилията, означават откривателите. Тържествата не престават на Коледа и на 26 декември.

Новогодишната вечер в Швеция е време за другари. В България също. Както в Съединените щати, празникът нормално включва храна и алкохол в остатък. Това също въздейства на натоварването на сърдечно-съдовата система.

Единственият празник, който не наподобява да покачва риска от инфаркт, е Великден. Семейството и приятелите се събират дружно, с цел да споделят този празник, без да е чак толкоз стресово.

Лекарите препоръчават разнообразни способи за ръководство на напрежението, както и постоянен банкет на медикаментите ви, при положение, че приемате такива./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР