Независимо дали става дума за консумация на кафе или енергийни

...
Независимо дали става дума за консумация на кафе или енергийни
Коментари Харесай

Максимално дневно количество кафе без риск за здравето

 Независимо дали става дума за консумация на кафе или енергийни питиета, има доста противоположни отзиви. Много хора даже не могат да си показват по какъв начин биха минали денем без вкусна ободряваща напитка, до момента в който други не харесват усета или не търсят ободряващия резултат. Въпреки че за кофеина има разнопосочни отзиви, от ден на ден проучвания демонстрират, че той в действителност може да има позитивен резултат върху тялото!

До 5 кофеинови питиета

Според най-новите изследвания, можем да консумираме до 5 кафета или енергийни питиета дневно без нездравословни последствия за нашето здраве. Изчерпателно изследване неотдавна дефинира безвредния дневен банкет на кофеин за здрав възрастен до 400 мг дневно.

Според Европейския орган за сигурност на храните, който е направил проучването, това равнище на консумация на кофеин не съставлява никакви физиологични опасности, в случай че другите привички на живот на индивида (напр. хранене, пиянство на алкохол, пушене, постоянни упражнения) са в норма.

Така че не е нужно да се притеснявате, че консумирането на няколко чаши капучино дневно е опасен табиет. Кофеинът в действителност има няколко позитивни резултата, които си коства да го включите в диетата си!

Кофеинът се бори с заболяванията

Има от ден на ден доказателства, че потреблението на кафе може да има предпазен резултат против развиването на диабет вид 2. Въпреки че точният механизъм на деяние към момента не е разказан, резултатите досега наподобяват обещаващи.

Данните са също по този начин позитивни, когато става въпрос за попречване на деменция в преклонна възраст, защото кофеинът може да помогне за поддържане на когнитивните функционалности в напредналата възраст на човек, като по този метод забавя или даже предотвратява развиването на болести като заболяването на Алцхаймер.

Освен това, едно скорошно изследване по този начин откри, че постоянно пиещите кафе имат 80 % по-ниска периодичност на заболяването на Паркинсон, в сравнение с тези, които не пият. Консумирането на две чаши кафе дневно може да понижи риска от рак на дебелото черво с 25 %, цироза с 80 % и камъни в жлъчката съвсем на половина.

Ежедневният ускорител на продуктивността

Учените изследват резултатите на кофеина от десетилетия и получените резултати ясно демонстрират, че веществото може да се употребява и за възстановяване на спортните достижения.

Това е по този начин, тъй като тези, които употребяват кофеин час преди подготовка, могат да продължат по-дълго с 20-30 %.

И това може да бъде потребно за доста спортове, изключително за действия, които изискват доста устойчивост, като колоездене, тичане, футбол или ръгби - заради което спортистите, участващи в Олимпийските игри, могат да употребяват единствено дребни количества.

Горещ подобрител на настроението

Тъй като резултатите на кофеина в кафето и енергийните питиета са съсредоточени върху нервната система, той може също да понижи сънливостта, скуката и умората, както и да усъвършенства концентрацията, усещането и рефлексите.

Освен това, кофеинът може бързо да ни разсъни, когато се усещаме потиснати, защото може да ни изтръгне от спада!

И малко хора знаят също, че кофеинът може да облекчи главоболието, а в композиция с подобаващите болкоуспокояващи форсира усвояването им, по тази причина може да се срещне в някои медикаменти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР