Независимо дали следващият кмет на София ще се казва Йорданка

...
Независимо дали следващият кмет на София ще се казва Йорданка
Коментари Харесай

Предизборни обещания по софийски: По-малко коли в центъра, нови булеварди, паркинги и велоалеи

Независимо дали идващият кмет на София ще се споделя Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов или Борис Бонев, паркирането на огромните площади в центъра на града ще бъде неразрешено. Или най-малко, в случай че претендентите за кмет на столицата имат желание да изпълнят предизборните си обещания.

Превръщането на площадите " Народно заседание ", " Ал. Невски ", " Княз Александър Батенберг ", " Света Неделя " от огромни паркинги навън в приветливи пешеходни пространства е записано в платформите и на четиримата претенденти да станат кмет на София.

Те дават обещание също по този начин да се строят нови паркинги, в това число и по кварталите. Да се довършат съществени пътни артерии (по които се работи от години), които да разрешават връзки сред обособените частни на града, с цел да се избегне трафикът през центъра.

В поредност изявления Mediapool съпоставя стратегиите на Йорданка Фандъкова (ГЕРБ/СДС), Мая Манолова (независим претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и други леви и десни формации), Борислав Игнатов ( " Демократична България " ) и Борис Бонев ( " Спаси София " ). И четиримата залагат съвсем едни и същи планове за възстановяване на уличната инфраструктура за облекчение на трафика и тапите. По-амбициозна в това отношение е програмата на претендента на " Спаси София " Борис Бонев, който залага и на планове като тунел под Южния парк.

Чувствителната тематика за разширението, повишаването или реорганизацията на синята и зелената зона за паркиране не е наранена изобщо или напълно незадълбочено в стратегиите на претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и на самостоятелния претендент, подсилен от Българска социалистическа партия, Мая Манолова, както и на номинацията на " Демократична България " арх. Борислав Игнатов. Само в платформата на претендента на " Спаси София " Борис Бонев се предлага съответно уголемение на зоната и смяна на разпоредбите за прилагане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР