Независимо дали си ваксиниран срещу коронавирус или не си, ако

...
Независимо дали си ваксиниран срещу коронавирус или не си, ако
Коментари Харесай

Доц. Кунчев потвърди: Българите, пристигащи от червени зони, задължително с ПСР тест

Независимо дали си имунизиран против ковид или не си, в случай че идваш от страна, която България смята за алена зона на разпространяване на ковид (заболеваемост от 500 или повече на 100 000 души население), то ще ти би трябвало ПСР (PCR) тест в границите на 72 часа преди пътуването. Ако нямаш ПСР, влизаш под 10-дневна карантина, само че в случай че до 24 часа след идване направиш ПСР тест (антигенен не може) в България, си освободен от карантината. националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на конференция пред публицисти.

По думите на националния здравен контрольор: Всички българи и членовете на техните фамилии могат да влязат в България от други страни на алената зона, без значение какво документи носят, само че в случай че имат предварителни проучвания е по-добрият вид. За тези, които нямат спомагателни проучвания, ще се изискват полимеразно верижна реакция. При представянето на такава или я създадат незабавно след влизането шефът на РЗИ анулира карантината.
 Канада вкарва спомагателен тест за ковид и карантина в хотел ​ Канада вкарва спомагателен тест за ковид и карантина в хотел ​
Освен да показват наложителен негативен PCR или LAMP тест за ковид преди полета, от 22 февруари всички пасажери, идващи с...

За страни, които съставляват опасност, спомагателният механизъм на ПСР тестът е нужен, тъй като той подсигурява, че лицето не е развило и не е притежател на болестта, посочи Кунчев. Имунизираните също могат да носят вируса и да съставляват пропагандатор на инфекцията. Това е повода да въведем спомагателен режим и преграда предвид на това, че хората, които влизат в България не могат да съставляват заплаха за близките, акцентира доцент Кунчев.

Доцентът разясни, че под внимание за установяване на рискова страна се взема и вероятният импорт на така наречен притеснителни разновидности (VOC) - сега това са индийският вид (делта), английският (алфа), южноафриканският (бета) и бразилският (гама). Сега в алена зона от българска позиция са Англия, Испания, Кипър, само че към този момент и разнообразни области в Гърция влизат в алено.

Какво значи това за туристите от тези страни -! Съответно, здравният контрольор призна, че в случай че е министър на туризма, щеше да е доста обезпокоен от протестните ноти на посолствата ни в Испания, Кипър и Гърция. Но моите отговорности са доколкото мога да вардя България от импорт на рискови разновидности и да забавям разпространяването, посочи Кунчев.

" Напълно съм наясно че всяка нова мярка затруднява свободното придвижване на хора, само че ние сме свели до най-малко условията. Вижте какво прави Китай за личните си жителите, когато се връщат - 16 дни цялостна карантина и 3 негативни ПСР теста ", безапелационен беше доцент Кунчев.
 Франция вкарва условие за негативен PCR тест Франция вкарва условие за негативен PCR тест
Франция вкарва условието за всички жители на Европейския съюз, в това число и български, които идват от територията на Европа,...

По думите му взаимност има в ограниченията, като същото се отнася и за директно преминаващите. Мерките са безусловно съразмерни и са в сходство с рекомендациите на Европейската комисия, увери здравният контрольор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР