Независимо дали ще гласуваме с хартиена бюлетина или с машини,

...
Независимо дали ще гласуваме с хартиена бюлетина или с машини,
Коментари Харесай

Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Независимо дали ще гласуваме с хартиена бюлетина или с машини, без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира последователно до статута на Сърбия, а след това и на Босна. Такова мнение показва финансовият и политически анализатор Никола Янков в своя обява във Фейсбук.

Според него изолацията ни от Европейския съюз е резултат на неналичието на политическа воля, визия за развиване на страната и мощното въздействие на Русия в българската политика.

Думите му са във връзка кандидатурата на България за участие в Шенген, която се оказа непостижима задача за страната ни години наред. Членството ни е обвързано с това на Румъния, само че в последно време в Европа се появяват апели
София и Букурещ извършват критериите за участие, а Европейският парламент утвърди тяхното включване към пространството още през юни 2011 г.Позицията е доказана в следващи няколко резолюции, като през октомври 2022 година
По въпроса за участието им в Шенген обаче няма единогласие, а страните в Съвета на Европейски Съюз би трябвало да реализират такова, с цел да може предлагането да се осъществя. Нидерландия и Швеция към България на зоната, свободна от граничен надзор, а неотдавна сходни изявления насочат и.

По този мотив Никола Янков показва, че " шансът България да остане единствената страна отвън Шенген става по-голям от всеки път ".

" Системната изолираност на България от ядрото Европейски Съюз. Това е новината на деня, дами и господа. Изолацията (изглеждаща от ден на ден като полу-членство) на страната ни от Шенген и еврозоната. Ето ви едно непопулярно мнение: интеграцията на страна ни в Европейски Съюз не е резултат от, а решение за така наречен проблем с корупцията. Както и за доста други проблеми, като липса на задгранични вложения и невисок стопански напредък, да вземем за пример ", написа той.

Политическият анализатор обвързва участието на България в Шенген и с актуалната вътрешнополитическа обстановка у нас. Той акцентира, че " про-руската позиция на президента " и " присъединяване навън про-руската Българска социалистическа партия в държавното управление " надали ще оказват помощ за разрешаването на проблема.

" Нови избори няма да произведат по-добра парламентарна настройка за партиите, деклариращи евроинтеграцията на България за собствен приоритет ", написа той.

Никола Янков еосновател и ръководещ сътрудник в " Експат Капитал ". Участвал е в държавното ръководство като зам.-министър на стопанската система (2001-2003) и на превоза (2003-2005). Бил е представител на страната в надзорния съвет на " Лукойл - Нефтохим ".

В обявата си той разяснява и последните развития към. Според Янков " простотиите с хартиените бюлетини нямаше да се случат ", в случай че е имало договаряния за сформиране на държавно управление с първия мандат. Съставителният мандат за държавно управление ще отиде при ГЕРБ-СДС, само че все още наподобява, че партията няма да успее да излъчи болшинство.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР