Независимо дали поради служебни или семейни причини, се е наложило

...
Независимо дали поради служебни или семейни причини, се е наложило
Коментари Харесай

Три упражнения, които ще ви накарат да се почувствате по-добре

Независимо дали заради служебни или фамилни аргументи, се е наложило да останете вкъщи за по-дълго време, има една заплаха, пред която не трябва да падате на колене. Това е заседналият метод на живот.

Липсата на физическо натоварване или извършения рано или късно се отразява на здравето, което може да има и по-сериозни последствия.

Затова запретнете ръкави и намерете време за оживление. Предлагаме ви 3 елементарни извършения, които обаче имат огромен резултат и в действителност ще се окажат доста потребни за здравето ви.

Забравете за асансьора

Дори и да живеете на първия етаж, отново може да упражнявате нанагорнище на стълби всеки ден. Това на пръв взор просто упражнение се предлага от голям брой извършени изследвания и от доста кардиолози.

То е отличен метод за възстановяване на здравето на сърцето, подсилване на мускулите на краката, изгаряне на калории и реализиране на съответен сърдечно-съдов поток. Само за половин час може да изгорите до 342 калории, тъй че си заслужава да опитате.

Според доктор Рой Шепард от Университета в Торонто изкачването на 20 стъпала всеки ден в продължение на 20 минути, само че с бързо движение, носи големи изгоди за здравето и може да се практикува безусловно на всички места.

Това снижава равнищата на холестерола и кръвното налягане, като по този метод понижава и риска от сърдечни болести. Увеличава мускулната мощ в краката и усъвършенства сърдечно-белодробната устойчивост. Изгаря калории, укрепва костите, усъвършенства циркулацията и мускулния тонус.

Ако се уморите, намалете темпото и дишайте надълбоко. Дръжте гърба изправен и стъпвайте устойчиво. Ако имате протези на коляното или някакви пострадвания на крайници, изкачвайте стълбите доста постепенно. Ако сте страдали от сърдечен проблем, консултирайте се с вашия доктор, преди да го практикувате всекидневно

Каране на колело

Колоезденето е освен здравословно, само че и извънредно прелестно прекарване и физическо натоварване. Освен това се практикува навън, което е отлично. Ако има метод да замените градския превоз или колата с колело, когато отивате на работа, въобще не се колебайте.

За да има изгода от карането на колело обаче би трябвало да го практикувате всеки ден най-малко по 30-35 минути.

Ползите са многочислени. Намалява риска от инфаркт с почти 50%, предотвратява болките в гърба и защищава ставите. Кръговото придвижване, което се прави при въртене на педалите, подтиква мускулите на гръбните прешлени и укрепва лумбалната област (като по този метод предотвратява появяването на дискова херния). Коленните стави са също предпазени, защото колоезденето защищава хрущялите.

Не на последно място укрепва и имунната система, защото активизираме фагоцитите - клетките, които унищожават бактериите в тялото, елиминирайки всички типове отрови.

Ходене, само че всеки ден

За да се възползвате в цялостна степен от това просто упражнение, би трябвало да го вършиме всеки ден, само че в бързо движение и в продължение на най-малко половин час. Не става въпрос за тичане, а за поддържане на положително движение, тъй че тялото и сърцето да бъдат подтиквани.

Какви са изгодите? Укрепва сърцето, защищава от сърдечни болести и намалява холестерола, разрешава да държите тежестта под надзор, усилва мускулната маса и метаболизма и изгаря повече мазнини. Освен това предотвратява деменция и мозъчно-съдовите проблеми; защищава от остеопороза, укрепвайки и подобрявайки успеваемостта на ставите, тонизира глутеусите и корема, понижава напрежението и безпокойството.

Важно е обаче да обърнете внимание и на стойката си по време на вървене. Трябва да сте изправени и да не се привеждате напред.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР