Независимо дали от АЕЦ или от електроцентрали, оборудвани с техника

...
Независимо дали от АЕЦ или от електроцентрали, оборудвани с техника
Коментари Харесай

Великобритания има нужда от 40 гигавата нови базови мощности до 2050 г.


Независимо дали от АЕЦ или от електроцентрали, оборудвани с техника за хващане и предпазване на въглерод (CCS), Обединеното кралство ще се нуждае от до 40 гигавата нови базови мощности с ниско наличие на въглерод, с цел да реализира задачата си за нулеви излъчвания парникова газове до 2050 година. Това стана ясно от думите на Грег Кларк, който преди дни беше сменен като държавен секретар по бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика на Англия. Кларк, който е един от хората, предложили нови нуклеарни планове да се финансират по модела на регулаторната база на активите (RAB), коментара това по време на среща с промишлеността, съобщи www.edie.net.

Осем АЕЦ от нуклеарния флот на Обединеното кралство, които са с общ потенциал от 9 гигавата, се възнамерява да бъдат затворени до 2035 година. Засега на Острова обаче се построява единствено една нова атомна електроцентрала в Съмърсет – АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, с потенциал от 3,2 гигавата.
През последната година японските компании Toshiba и Hitachi отложиха проектите си за създаване на три нуклеарни централи във Англия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР