Независимо дали медитираш, правиш ментални тренировки – ти просто се

...
Независимо дали медитираш, правиш ментални тренировки – ти просто се
Коментари Харесай

Биляна Савова за нуждата и придобивките от трениране на ума | „В темпото на Кари“, 27.05.2023

„ Независимо дали медитираш, правиш ментални тренировки – ти просто се опитваш да приучиш мозъка си да участва, колкото се може по-често в разнообразни моменти в всекидневието си, без да се разконцентрираш и да го свързваш с тялото си. Тялото и мозъка би трябвало да са дружно. “

Това сподели „ В темпото на Кари “ Биляна Савова, която е създател на фондация за множествена склероза „ Мога Сам “, някогашен арт шеф на списание EVA и притежател и изобретателен шеф на PLAN2B (Плант Ту Би) Creative Studio. Биляна е преподавател и уредник на семинарите I AM ME, чиято цел е създаване на връзка със себе си и същинската ни същина.
Тренираме тялото си, мозъка го оставяме някъде, а би трябвало да се съберат. Това е казусът. Колкото време е отделя за тренировки на тялото, толкоз време да се отделя за подготовка на мозъка. Тогава съгласно мен достиженията ще бъдат великански.
По думите на Биляна не е нужно да си състезател или да имаш предпочитание или фантазия да станеш олимпийски първенец, с цел да мжое да се възползваш от придобивките от тренировката на мозъка.

Според нея мултитаскингът е класичен образец за липса на връзка сред разум и тяло.

Как да забавим темпото и да водим по-съзнателен и изчерпателен живот и каква е задачата на семинарите I AM ME?

Вижте отговорите във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР