Независимо дали косата ви е чуплива или къдриците са добре

...
Независимо дали косата ви е чуплива или къдриците са добре
Коментари Харесай

5 съвета как да се грижим правилно за къдравата коса

Независимо дали косата ви е чуплива или къдриците са добре подчертани, значимо е да откриете вярната грижа за нея. Кажете довиждане на мъчно следената и постоянно заплетена прическа, тъй като сме ви подготвили 5 съвета, с които ще забравите за проблемите, написа tialoto.bg.

Тайната се крие в верния асортимент на козметика. Не всеки артикул е подобаващ – някои формули са прекомерно тежки, други са предопределени за права коса. Ефектът от тях обаче постоянно е еднакъв, те натежават на корените и дължините и лишават от размер и пъргавина къдриците. Ако всичко това ви звучи познато, вижте по какъв начин да се спасите от разочароващи резултати – по-лесно е в сравнение с си представяте!

1. Поддържайте влагата в косата

Когато косата е хидратирана, безусловно ще усетите разликата. Маслата са чудесна опция за постигането на търсения резултат, защото в множеството случаи чупливите кичури са много сухи. Тези от марката Moroccanoil евентуално са добре познати на множеството от вас, а най-хубавото е, че се употребяват върху мокра или влажна коса, с цел да сте сигурни, че няма да утежняват къдриците.

2. Избягвайте прекомерното отнасяне

Чупливата и къдравата коса дават чудесна опция на своите притежателки да имат красива прическа без използването на преси и маши…. стига да знаят по какъв начин да я оформят вярно. Прекомерната приложимост на фиксиращи артикули също може да провали мечтаната визия. Използването на топлота нарушава структурата на къдриците, лишава тяхната разтегливост и мъчно можете да се върнете към естествената им текстура след време.



3. Сресване

Разресването с пръсти се оказва най-подходящо за вас. Можете да извършите компромис и с потреблението на наедрял гребен, само че несъмнено би трябвало да стоите надалеч от четките.

4. Ниски температури

Колкото по-ниска е температурата на уреда за оформяне, толкоз по-добри резултати ще получите. Студеният въздух на сешоара предотвратява появяването на стърчащи косъмчета и заключва по-добре хидратацията от козметиката, в сравнение с топлият.



5. Връзвайте косата си преди сън

За да запазите оптимално добре прическата си, връзвайте косата си на висока опашка, само че без да пристягате или употребявате стегнати ластици. Това ще предотврати разпиляването на кичурите и заплитането им, до момента в който спите в най-необичайни пози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР