Независимо дали имате диабет или сте предразположени към развитие на

...
Независимо дали имате диабет или сте предразположени към развитие на
Коментари Харесай

Храните, с които да постигнете траен контрол върху кръвната си захар

Независимо дали имате диабет или сте предразположени към развиване на болестта и желаете да се предпазите, вярното хранене е измежду главните средства, на които да разчитате.

В следващоте редове ще ви представим няколко храни, които е желателно да се включат в хранителния режим при лекуване или предварителна защита на захарната болест.

Ядки – орехи, лешници, кашу и изключително бадеми

Високото наличие на ненаситени мастни киселини в ядките подкрепя контрола върху високата кръвна захар и носи противовъзпалителни изгоди. Бадемите се показват като най-пълноценната по наличие ядка за битка с диабета.

Семена – ленено, слънчогледово и най-много тиквено

Редом с ядките семената са измежду продуктите с най-високо наличие на омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Риба – сьомга, скумрия, риба звук

Мазните риби освен имат високо наличие на ненаситени мастни киселини, само че и са богат източник на протеини при ниско наличие на въглехидрати и калории.

Горски плодове – къпини, боровинки, малини

Това са най-комплексно настоящите хранителни артикули против двата вида диабет. От една страна подтикват производството на инсулин, а от друга – поддържат равнищата на кръвната захар ниски. Позитивният им резултат се дължи на доста високото наличие на фибри и мощни антиоксиданти.

Бобови култури – фасул, леща, грах, нахут

Бобовите храни са измежду най-богатите източници на фибри, съпоставими по наличие на горските плодове. Освен това съдържат огромни дози протеини, а въглехидратите в състава им са постепенно усвоими и не повишават внезапно кръвната захар.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР