Независимо дали ги смесвате в смути, комбинирате ги с други

...
Независимо дали ги смесвате в смути, комбинирате ги с други
Коментари Харесай

Плодовете, които засилват имунитета

Независимо дали ги смесвате в смути, комбинирате ги с други храни или ги ядете като обичана закуска, бананите са на ниска цена, потребен и апетитен метод да се заситите.

Ако, като доста други хора, сте решили да се подложите на диета с ниско наличие на въглехидрати, евентуално би трябвало да се лишите от този плод. Поради този ход може да изпитате дискомфорт и промени в здравния статус. Ето какво може да се случи, в случай че изцяло изключите бананите от менюто си:

1. Вашата имунна система може да пострада

Бананите – и изключително неузрелите банани – са превъзходен източник на нишесте, което храни здравословните бактерии в храносмилателния ви тракт. Ако обаче премахнете бананите от диетата си, можете да лишите потребните си чревни бактерии от храната, от която се нуждаят, с цел да се възпроизвеждат. Според публикация, оповестена в списание Frontiers in Immunology, верните пробиотични фибри могат да оказват помощ за поддържане на имунната ви система, само че елиминирането на пробиотични храни, като бананите, може да повлияе негативно на имунитета ви. С други думи, евентуално бихте могли да станете доста по-податливи на болести.

2. Ще ви би трябвало повече време за възобновяване след подготовка

Средноголям банан съдържа към 517 мг калий, или 11% от целесъобразната дневна доза, а дефицитът на калий се свързва с мускулни крампи. Проучване от 2012 година, оповестено в PLOS One, също откри, че бананите способстват за циркулацията на допамин при спортисти след подготовка по-ефективно, в сравнение с напитките за възобновяване въз основата на въглехидрати.

3. По-голям риск от развиване на хипертония

Ако желаете да поддържате кръвното си налягане в здравословни граници, наложително запазете бананите в менюто си. Изследване, оповестено в списание Hypertension, откри, че богатите на калий храни като бананите евентуално имат сходен резултат на намаление на кръвното налягане като калиевия хлорид - добавка, постоянно употребена за тази цел.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР