Независимо че в момента страната се управлява от служебен кабинет,

...
Независимо че в момента страната се управлява от служебен кабинет,
Коментари Харесай

ПП предупреди президента да спазва решенията на Народното събрание

Независимо че сега страната се ръководи от длъжностен кабинет, определен от президента, България е парламентарна република и като такава, всички институции, в това число президентската, следва да се преценяват и да съблюдават прецизно решенията на най-висшия орган на страната - Народното събрание.

 

Продължаваме Промяната напомня, че със 148 гласа на 09 декември 2022 година Народното събрание утвърди изпращането на военна поддръжка за нелегално окупираните украински територии. С това решение България се причисли към всички други европейски страни като се изключи Унгария, които имат обединен и несклоняем отговор към нарушаването на териториалната целокупност на една самостоятелна европейска страна.

На последващо място, със 156 гласа „ за “ на 09 ноември 2022 година Народното събрание задължи Министерския съвет да предприеме всички нужни ограничения, с цел да форсира диверсификацията в сфертата на нуклеарната енергетика и понижаване на зависимостта ни от един единствен снабдител. Налагането на несъгласие на препоръчаните наказания от Европейската комисия, без съществуването на справедливи причини за това, както и без да се търси опция за договаряне на лимитирана дерогация в интерес на България, в случай че такава в действителност е нужна, е еднакво на отвращение за отбрана на същинските ползи на България.

 

Продължаваме Промяната припомня на президента, че след прекъсването на доставките от „ Газпром “ България не се огъна и откри различни източници. Междувременно назначеният от него длъжностен кабинет неведнъж се опита да използва реториката за „ българския народен интерес “, зад която неумело маскира желанието си за продължение на комерсиалните и най-много енергийните връзки с Русия.

 

Те (служебното правителство) поставиха неимоверни старания страната да се върне към газовите доставки от „ Газпром “ и непосредствено заеха позиция срещу ползите на България във връзка с евентуалния арбитражен спор сред страната ни и „ Газпром “.

Българските национални граници и националната ни сигурност, както и тези на която и да е друга суверенна страна, не могат да зависят от хрумванията на деспот като Путин. България е демократина суверенна парламентарна република, част от Европейски Съюз и НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР