Независимо че Многопрофилната болница за активно лечение Св. Петка“ е

...
Независимо че Многопрофилната болница за активно лечение Св. Петка“ е
Коментари Харесай

Кметът на Видин: Търсим решение за спасяването на болницата

Независимо че Многопрофилната болница за интензивно лекуване „ Св. Петка “ е държавна и неин принципал е министърът на опазването на здравето, тя се намира на територията на град Видин и няма по какъв начин да не сме загрижени за нея – това съобщи доктор Цветан Ценков, откакто стана ясно, че неврологичното поделение се закрива. Кметът е в непрекъснат контакт със здравния министър Кирил Ананиев, който е уверен в нуждата от незабавна промяна на управлението на болничното заведение с оглед възобновяване на положителните взаимоотношения и връщане на напусналите експерти – лекари и медицински сестри, по разнообразни аргументи.
Уговорено е с Медицинския университет да се стартира поетапно проучване на болничното заведение и възобновяване на консултантски действия, с цел да се основат повече благоприятни условия за лекуването на нашите съграждани, в това число на пациенти с урологични проблеми. По този метод няма да се постанова хората да пътуват до София и до други градове, с цел да се лекуват.
Друг значим въпрос е възвръщане на статуквото на МБАЛ „ Св. Петка “ като базова болница за подготовка и специализация на младите медицински фрагменти. Д-р Ценков показва вярата си, че в скоро време ще стартира последователно възобновяване на екипа на лечебното заведение във Видин и всички би трябвало да се обединим, с цел да спасим нашата болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР