Независимо че фейсбук е залят със снимки на тирове, които

...
Независимо че фейсбук е залят със снимки на тирове, които
Коментари Харесай

Властта изненадващо “сви” незаконната сеч в гората под 1%

Независимо че фейсбук е залят със фотоси на тирове, които извозват вековна дървесина и прокуратурата изиска експлицитни инспекции, страната твърди, че сечта отвън закона понижава и даже е под 1%, по отношение на легалната.

" За 2019 година е открита нелегално отсечена дървесина в размер на 18 451 куб. м. ", съобщи в петък земеделският министър Десислава Танева по време на парламентарния надзор. Тя отговори на въпрос на депутатите Светла Бъчварова и Виолета Желева от Българска социалистическа партия.

Данните на министъра изненадаха и скандализираха природозащитниците.

" По публични данни на Изпълнителната организация по горите законно изсечената дървесина през 2019 година възлиза на 6 692 046 плътни кубика. Смешно е да се твърди, че по отношение на нея противозаконната е едвам 18 хиляди кубика ", разяснява пред Mediapool екоактивистът Атанас Русев. Посоченото от него фактически подхожда на написаното в формалния указател.

Проста сметка демонстрира, че, в случай че данните на Танева са правилни, противозаконната сеч е едвам 0.27% на фона на протичащата се с благословията на горските.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР