Независимо, че е средата на лятната ваканция, вече са обявени

...
Независимо, че е средата на лятната ваканция, вече са обявени
Коментари Харесай

Само във Varna24.bg: Търсят 110 учители и персонал за новата учебна година

Независимо, че е средата на лятната почивка, към този момент са оповестени 110 свободни позиции за учители и спомагателен личен състав в областта на образованието. Това видя кореспондент на Varna24.bg в уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието (РУО) във Варна.

Повечето от обявите са до края на този месец. Тепърва ще излизат още. Най-много се ускорява търсенето в седмиците преди и малко след началото на новата образователна година, описаха осведомени.

В момента са оповестени свободни позиции по всички дисциплини, като има и такива за спомагателен личен състав в областта на образованието.

Служители се търсят както във Варна, по този начин и в останалите общини в региона.

В уеб страницата на РУО са оповестени по служба, учебно заведение, детска градина, ЦПЛР, както и периода на обявата.

Информацията от просветителната институция за свободно работно място и документи за кандидатстване по декларираните позиции, се дават единствено в образователното заведение, не в РУО - Варна, написа в уеб страницата. От там напомнят, че Министерството на образованието и науката поддържа от 2020 година осведомителна база от " заместващи учители “, които да се включат в системата на предучилищното и учебното обучение, при положение на отсъстващи учители по време на образователните занятия през образователната година.

В осведомителната база могат да се записват:

- експерти с към този момент добита професионална подготовка " преподавател “  и " преподавател по.. " образователен предмет;

- студенти, учащите се за придобиване на педагогическа подготовка.

Желаещите да се включат в осведомителната база на " заместващи учители “ е належащо да попълнят формуляра, с цел да имат опция с тях да се свързват шефовете на детски градини и учебни заведения, в условия на епидемиологична конюнктура или друга изключителна обстановка и отсъстващ преподавател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР