Независимият вече депутат Николай Дренчев трябваше да бъде изгонен от

...
Независимият вече депутат Николай Дренчев трябваше да бъде изгонен от
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Отлюспеният Николай Дренчев изгонил акад. Петър Иванов от Възраждане

Независимият към този момент народен представител Николай Дренчев трябваше да бъде изпъден от " Възраждане " доста от дълго време. Има хора, които са си токсични сами по себе си, те просто повреждат събитията, връзките, концепциите, и всичко, към тях. Това съобщи пред Lupa.bg шефът на Демографския институт към Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ) акад. Петър Иванов във връзка изключването на Николай Дренчев дружно с Иво Русчев и Александър Арангелов от парламентарната група на „ Възраждане “ на 9 февруари.



 Акад. Петър Иванов

„ Бях повдигнат от " Възраждане " за кандидат-кмет на Русе на  изборите през 2015 година, на които русенските възрожденци се представихме прекомерно сполучливо, може би най-успешно в регионалните градове тогава, вкарахме консултант в Русе, имахме кмет в кметство, и така нататък А този Николай Дренчев и неговите хора в София изобщо не участваха в тези избори, пък на идващите през 2019 година се издъниха изцяло, нито един консултант в столицата, по-малко гласове дори от Десито Иванчева, която участваше от пандиза.

Независимо от това, или заради това, лейтенант Дренчев, секретар на партията, за мое огромно удивление и голяма засегнатост, разгласи в медиите, че ме маха, сменя ме, мен във " Възраждане " - Русе, и на мое място слага в русенската листа някоя си Ченалова от Стара Загора. Напуснах наскърбен " Възраждане ", Дренчев, засрамен и виновен, пристигна в Русе, вкъщи, да ме моли на колене да се върна, бил сбъркал, не съм го бил схванал, не било така, друго желал да каже и така нататък Блокирах го. Тогава осъзнах що за човек е, що за изменник е. Казах на Костадин: " Косьо, през днешния ден мен, на следващия ден теб ". И по този начин стана ”, спомня си акад. Петър Иванов.

„ Наскоро се случи и това, което го предсказах на Костадинов преди 5 години: лейтенант Дренчев, скритом, тихомълком, по терлици мина към великодушните политически съперници, към ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, колабориране с тях, изменничество, и шетане по офисите, по бизнес клубовете и из партийните щабове. После лейтенантът стартира злословене и оплюване на " Възраждане " с особената неприязън на подценяван още от детството човек с логопедичен недостатък ”, уточни ученият.

" Дренчев стартира да провижда личното си месианство, личната си уникалност, великолепие, вижда се ангел с бели крила, народен герой против корупцията, на 14.02.2024 година написа сигнал против " Възраждане ", и против себе си, до Главния прокурор, споделя в " Новини 24/7 ", че няма кой да го спре " да работи за благосъстоянието на народа, за благосъстоянието на хората ", вижда се и се самосъжалява като свят страдалец в концлагер на о-в Белене, а Костадинов е един нищо и никакъв изгубен " ютубър от Добрич ", който е " самолюбив и буен ".  

Акад. Петър Иванов споделя по какъв начин е почнала партийната кариера на Дренчев:

„ Николай Дренчев е от Добрич, мести се в София, на 18 години отива във ВВУ Долна Митрополия да става авиатор, учи 6 години, до 1991 година, постъпва като лейтенант в армията, и я напуща единствено след 1 година, почва частен бизнес, след това твърди, че " през 2009 година е изнудван от ЧЕЗ да построи и да им подари подстанция на стойност 8 млн. лева, търси поддръжка от Костадин Костадинов, и я получава, почва и партийна кариера при него, един от многото около него, пласира на часа на високи позиции в партията брат си Димо, той е строител, дограмаджия, Димо става народен представител от Перник, пласира жена си Красимира, тя става горделив консултант във Враца, пласира родственици, сватове, другари, комшии и комшийки. Успоредно с партийното строителство и с партийното устройване движи бизнеса, печели пари, самичък депутатства в три Парламента ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР