Независимият общински съветник Слави Георгиев критикува остро покупката на т.нар.

...
Независимият общински съветник Слави Георгиев критикува остро покупката на т.нар.
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Община Пловдив обра шкартото на европейския пазар за стара техника при харча на 1 млн. лева

Независимият общински консултант Слави Георгиев подлага на критика остро покупката на така наречен нова техника и транспортни средства за „ Градини и паркове”. Той разгласява пост в профила си във Facebook, като съобщи, че Община Пловдив е обрала шкартото на европейския пазар на цени доста над себестойността им.

Ето и целия коментар:

Как се назовава това, когато си изтеглил заем, предусещащ 3млн.лв.за Народоосвободителна въстаническа армия техника за Оперативна програма " Градини и Паркове ", само че преди да си усвоил средствата по заема, провеждаш социална поръчка на стойност 1млн.лв. за СТАРА техника за същото дружество. Кмета Здравко Димитров, би го нарекъл величествен триумф, правейки си радостни следновогодишни клипове от двора на предприятието, шефа на предприятието го назовава развиване. Всъщност преди всичко става въпрос за липса на административен потенциал. Това е когато теглиш заем за техника, само че не съобразяваш какво да включиш в листата.

Нарича се още асимилиране на пари, защото първо си заложил средствата по бюджета на предприятието за 2021г., само че по-късно теглиш и заем и вместо да върнеш плануваните лични средства към бюджета и да разполагаш единствено със заемните, харчиш и двете суми. Малка детайлност е, че си обрал шкартото на европейския пазар за остаряла техника и си закупил няколко пъти над себестойност. Междувременно няколко гласа в Общински съвет, ще станат още по-големи бранители на предложенията на Здравко Димитров. Някои биха нарекли това корупция, само че в Пловдив му споделяме " комисия, включваща механически лица ".

А вие на следващия ден отново питайте, за какво тротоара по който вървите е разрушен, улицата е с дупки и няма осветяване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР