Независимите синдикати ще бъдат забранени в Беларус, съобщиха днес съдебните

...
Независимите синдикати ще бъдат забранени в Беларус, съобщиха днес съдебните
Коментари Харесай

Беларус забранява независимите синдикати заради подкрепа на протестите срещу Лукашенко


Независимите синдикати ще бъдат неразрешени в Беларус, оповестиха през днешния ден правосъдните управляващи в Минск. Като претекст за това решение те показаха екстремистки действия на водачи и членове на някои профсъюзи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Независимите профсъюзи са съдействали за ескалацията на безредиците, сподели държавната прокуратура, като се базира на решение на Върховния съд на страната.

Изявлението бе оповестено съвсем две години след всеобщите митинги против ръководството на, който е отпред на източноевропейската страна от 1994 година

Лукашенко се разгласи за победител в оспорваните президентски избори на 9 август 2020 година Това докара до всеобщи митинги, които бяха потушени със мощ от силите за сигурност.  Няколко души починаха, стотици бяха ранени, хиляди бяха изпратени в пандиза.

Критици на властта в самата страна и интернационалните наблюдаващи споделиха, че по време на изборите е имало крещящи измами, предиздвикали Европейския съюз и Съединени американски щати да разгласят, че повече няма да считат Лукашенко за законен президент.

Властите упрекнаха самостоятелните синдикати в частична отговорност за създалите се вълнения, откакто профсъюзите приканиха за стачки в държавните компании.

Забраните, издадени през днешния ден, ще важат за профсъюзите на металоработниците, миньорите, химическия бранш, строителството, както и за синдикалната конфедерация " Беларуски конгрес на демократичните синдикати ".

Главният прокурор на Беларус сподели също по този начин, че се водят наказателни производства против синдикалисти за присъединяване им в „ деструктивни дейности “.

Синдикатите са също по този начин упрекнати в приемане на непозната помощ в техните действия против страната.

Беларуските управляващи по-рано не разрешиха редица филантропични и неправителствени организации, обвинявайки ги, че стоят зад всеобщите митинги в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР