Независими разследващи, които проведоха подробен съдебномедицински анализ, не успяха да

...
Независими разследващи, които проведоха подробен съдебномедицински анализ, не успяха да
Коментари Харесай

Няма категоричен извод за убийството на палестинската журналистка Ширин Абу Акле

Независими проверяващи , които организираха обстоен съдебномедицински разбор, не съумяха да доближат до изрично умозаключение за произхода на патрона, с който бе убита палестинската журналистка Ширин Абу Акле , съобщи Държавният департамент на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Освен това американски чиновници в областта на сигурността обобщиха извършените от Израел и палестинските управляващи следствия и заключиха, че гибелта на публицистиката евентуално е породена от пукотевица от позиции на израелските въоръжени сили, само че съгласно тях няма причина да се допуска, че става дума за съзнателно ликвидиране.

Абу Акле , която беше опитна журналистка, добре позната из целия арабски свят, бе убита на 11 май, до момента в който отразяваше израелска военна интервенция на Западния бряг, напомня Асошиейтед прес. Палестински очевидци, в това число членове на нейния екип, споделиха, че тя е била убита от израелски бойци, като в непосредствена непосредственост не е имало палестински бойци.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че Съединени американски щати не са разкрили " каквато и да било причина да се допуска, че става въпрос за умишлени дейности, а не за трагични условия, развили се по време на военна интервенция на израелските въоръжени сили, провеждана против фракции на палестинската формация " Ислямски джихад ".

Палестински представител упрекна Съединени американски щати, че пазят Израел.

" Истината е ясна, само че американското държавно управление продължава да бави нейното оповестяване ", съобщи пред Ройтерс Уасел Абу Юсеф от изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина . " Ние споделяме, че Израел умъртви Ширин Абу Акле и би трябвало да понесе отговорност за осъщественото закононарушение ", сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР