Независими кинорежисьори и холивудски звезди обуха зимни обувки и за

...
Независими кинорежисьори и холивудски звезди обуха зимни обувки и за
Коментари Харесай

Започна филмовият фестивал Сънданс

Независими кинорежисьори и холивудски звезди обуха зимни обувки и за пръв път от три години се върнаха в планините на щата Юта, където кинофестивалът " Сънданс " се завърна триумфално след пандемията и бе открит в четвъртък вечер, заяви Агенция Франс Прес.

Основаният от Робърт Редфорд кинофорум ще продължи до 29 януари в курорта на над 2000 метра надморска височина. " Сънданс " е платформа за лансиране на голям брой самостоятелни и документални филми.

" Толкова е хубаво да се завърнем присъствено. Нищо не може да се съпостави с магията на това да бъдем дружно в Парк Сити ", сподели Джоана Висенте, изпълнителен шеф на Института " Сънданс ", който провежда фестивала.
 Изпълнителният шеф на Институт
Програмният шеф Ким Ютани разгласи, че в последния миг в програмата е включен документалния филм " Justice " на Дъг Лайман за обвиняванията против съдията от Върховния съд на Съединени американски щати Брет Кавано. Продукцията ще дебютира на екран през днешния ден. " Това е мощен документален филм, за който сметнахме, че е значимо да включим в програмата. Видяхме го през вчерашния ден ", сподели Ютани.

A new documentary about the explosive sexual assault allegations against Supreme Court Justice Brett Kavanaugh will debut at the 2023 Sundance Film Festival. Doug Liman is directing, marking his documentary debut.
— Variety (@Variety)
Фестивалът стартира в четвъртък вечер със международните министър председатели на единадесет кино лентата, заяви Асошиейтед прес.

Авторите на програмата са гледали 16 000 продукции, с цел да подберат 111 от тях за присъединяване в кинофестивала, и споделят, че има за всекиго по нещо. Особено известни тази година са биографичните документални филми и продукции за световни проблеми.

Sold out!
— SundanceFilmFestival (@sundancefest)
Фестивалът продължи да се развива и през последните години. Макар присъственото издание да бе приоритет, уредниците се възползват и от опциите на хибридния формат. Тази година към 80 кино лентата ще могат да бъдат гледани онлайн. Дигиталният пакет беше разпродаден извънредно бързо, сподели Висенте.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР