Независим ибогат републикански президент е напуснал Овалния кабинетслед един мандат

...
Независим ибогат републикански президент е напуснал Овалния кабинетслед един мандат
Коментари Харесай

Пръстов отпечатък и зейнала уста: Новата корица на TIME осмива Тръмп

Независим ибогат републикански президент е напуснал Овалния кабинетслед един мандат на фона на големи стопански компликации и страхове от политическо принуждение. Носят се клюки, че е бил следен или е щял да бъде задържан. Безмилостен, злобен, ужасяващ от своя правоприемник от Демократическата партия, той се застоява в елегантния си апартамент в центъра на Манхатън, планирайки идващия си ход. Само че това не е " Тръмп Тауър ", а " Уолдорф-Астория ", а някогашният президент е Хърбърт Хувър, пишат от списание Time. Новата корица на изданието осмива Доналд Тръмп, изобразявайки го с пръстов отпечатък и зейнала уста.

Но в този случай историята не се повтаря. Хувър освен почиташе президентството, само че и го почиташе в постпрезидентския си интервал. Когато Франклин Рузвелт афишира банкова почивка незабавно след встъпването си в служба, Хувър декларира, че той би трябвало да " получи сърдечната поддръжка на всеки жител ". Десетилетие по-късно, когато 100 милиона души в Европа са застрашени от гладна гибел, Хари Труман се обръща към Хувър с молба за помощ при ръководството на следвоенната помощ; двамата дружно евентуално са избавили повече човешки животи, в сравнение с който и да е от двамата дейци на XX век.

Повечето някогашни президенти навлизат в постпрезидентския си живот, носейки белези и скрупули. Някои стартират да рисуват, други се отдават на възмездие. " Всички имаме болки ", както споделя Джими Картър. Или както се споделя в молитвата за изповед, президентите постоянно напущат поста си, преследвани от това, което са създали, и от това, което са оставили незавършено. Библиотеките, фондациите и филантропиите, даже записките, служат по едно и също време за пояснение и възмездие, защото тяхното завещание се утаява и втвърдява.

Подобна социална работа, без значение дали в името на политиката, или на покаянието, е по-скоро предписание, в сравнение с изключение за актуалните някогашни президенти, тъй че тя се трансформира в още една норма, която Доналд Тръмп нарушава с навлизането си в дълго чакания интервал на правосъдна отговорност. Фактът, че той ще бъде първият президент, упрекнат в миналото, е както исторически, по този начин и предвидим - както и шансът той да бъде вторият, третият и даже четвъртият, в голям брой юрисдикции по безчет престъпни обвинявания.



Изтинчик:

ШансоветеТръмп да схване своя пост като опция да служи на публичното богатство, в никакъв случай не са били огромни, откакто не възприема президентството по този метод. Той по този начин и не сподели, че усеща тежестта на поста и съдбовните му задължения; това беше по-скоро център за облага, платформа за трупане и глезене на егото. Президентският пост е платформа за, както той се изрази, " отмъщение ". Плюс продажби.

И това е настоящата щета, която той нанася, небрежното напръскване на отрова върху величието на американското президентство. Неговите сътрудници не са били съвършени, само че малко на брой са били вандали. И други президенти са се опитвали да спасят акциите си, само че никой от тях, за който знаем, не се е опитвал да заплати пари на порнозвезда. Други някогашни президенти са възвеличавали своите правилни поддръжници - само че не и когато са излежавали присъда за гражданско непокорство. Други президенти са трансформирали статута си в източник на доходи, изнасяйки речи против шестцифрена сума. Сигурно е обаче, че никой от тях не е помислил за рекламни сувенири със фотография на лицето им.

Така стигаме до по-дълбоката покруса. За милиони хора, които са вярвали и подкрепяли Тръмп през цялото време, отбраната на върховенството на закона изисква от тях да го бранят. Така милиони гласоподаватели също нарушават нормите. Ако уредниците на акцията му споделят истината, че парите са потекли по-бързо сега, в който Тръмп е бил упрекнат - 4 милиона $ през първите 24 часа. Ако и думите им, че една четвърт от тези хора подаряват за първи път, то Съединени американски щати си заслужава ориста. Той е стигнал дотук, като се е възползвал от потребности и потребности, които от дълго време го предхождат. Медиите, които го отразяват, го вършат в отговор на възприетото търсене. Те също по този начин оказват помощ за усливане на това търсене. Републиканските законодатели, които знаят доста добре какъв е, само че въпреки всичко го трансформират в страдалец, карат цинизма да наподобява все по-крещящ.

Като мярка за загубата на религия на хората в институциите, в съдилищата, съдиите и прокурорите, в справедливостта, процеса и равното правораздаване за всички, целият театър е сцена на закононарушение. Президентите поставят клетва да съблюдават законите; някогашните президенти получават отбрана и привилегии, тъй като са служили и са в позиция да служат по нов метод, а в предишното президентите са употребявали тази опция, с цел да създадат голямо световно положително. Скандалът на Доналд Тръмп се състои както в това, което е направил, по този начин и в това, което е оставил без последици - толкоз доста власт, която можеше да прави положително, вместо това беше употребена за делене и завземане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР