Незастроените имоти общинска собственост в крайна сметка не са извадени

...
Незастроените имоти общинска собственост в крайна сметка не са извадени
Коментари Харесай

Ще продава ли Община Варна незастроени общински имоти?

Незастроените парцели общинска благосъстоятелност в последна сметка не са извадени от годишната стратегия на Община Варна за предписание с парцели.

Това стана ясно през вчерашния ден в ПК " Финанси и бюджет ", когато на съветниците от комисията бе препоръчано да гласоподават програмата без никаква смяна.

Председателят на Общинския съвет Христо Димитров съобщи в комисията, че публично не е постъпвала информация за смяна на програмата.

Припомняме, на изключителна конференция в неделя, кметът на морската столица Благомир Коцев съобщи, че, а община Варна изрично няма да ги продава. По думите му те са попаднали в програмата макар експлицитните напътствията и са резултат на неточност на общински чиновник или на бойкот. По случая тече вътрешно следствие.

В несъгласие на думите на Коцев, че незастроените парцели не е трябвало да участват в програмата, бе изявлението на зам.-кмета по финансите Христо Рафаилов. Миналата седмица по време на комисията по " Собственост и стопанство ", която о той изясни, че фактически има наличие на общински имоти, само че то е във връзка другото декларирано предпочитание на кмета Коцев. И то е Общината най – сетне да стартира да придобива благосъстоятелност, а освен да продава.

„ Имотите, които се виждат в програмата, демонстрират една подготвеност на общината, в случай че стигнем до покупко-продажби, каквито има декларирани в Морската градина, да имаме източник да ги осъществяваме. Ако се наложи в полза на жителите и обществото да придобиваме парцели, те ще бъдат обезпечени с пласиране на други такива, които не биха били толкоз забавни за обществото и за интереса на жителите. “, сподели Рафаилов.
Присъствието на парцелите в годишната стратегия за предписание с парцели надалеч не значи обаче, че те ще бъдат оповестени за обмен или продадени. Програма е отворен документ и предстои на актуализация през годината. Освен това, с цел да бъде продаден всеки един от парцелите, той би трябвало да мине обособена процедура утвърдена от Общинския съвет на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР