Незаменимо нещо в кухнята, което освобождава времето и ръцете, разбира

...
Незаменимо нещо в кухнята, което освобождава времето и ръцете, разбира
Коментари Харесай

Храни, които не ви препоръчваме да готвите в мултикукър

Незаменимо нещо в кухнята, което освобождава времето и ръцете, несъмнено е мултикукър. Но макар цялата си еластичност, тази притурка-чудо не е подобаваща за всички артикули. Запознайте се с тези артикули, които е по-добре да не готвите в мултикукър.

Морска храна

Калмари, скариди, миди и други морски блага не би трябвало да се готвят дълго време. Обикновено те се поставят в подсолена вряща вода и се смъкват от котлона съвсем незабавно. Ако е пресготвен, деликатният калмар рискува да се трансформира в груба гумена подметка. Ето за какво е по-лесно да употребявате елементарна тенджера за готвене на морски блага.

Ориз

Ако готвите ориз прекомерно дълго, той може да се залепи и да стане безусловно на каша. Така че елементарният ориз не е подобаващ за мощния мултикукър, по-добре е да го сготвите в тенджера на слаб огън.

Бекон

Препечен бекон е чудесна концепция за неделна закуска. Но най-добре е да го готвите в елементарен тиган, в мултикукър няма да получите хрупкава коричка, поради която желаете да се разсъните и да се забързате в приготвянето на закуската.

Алкохол

Принципът на работа на мултикукър е да се загрява постепенно. Ако рецептата съдържа напитка, съдържаща алкохол, било то вино, коняк или ликьор, тогава това ядене няма да е уместно за мултикукър. Това е по този начин, тъй като алкохолите би трябвало да се изпаряват при висока температура и задоволително бързо. Тогава усетът ще се окаже тъкмо подобен, какъвто е бил умислен. А тук ще се получи нещо друго.

Овесена каша с мляко

Ако мултикукърът няма специфичен режим за готвене на каша с мляко, тогава не би трябвало да рискувате. Млякото обича да " избяга " при шупване, по тази причина е по-добре да отделите повечко време и да готвите млечна каша в тенджера, като е значимо да намалите котлона в точния момент и да разбърквате непрестанно.

Замразени артикули

Замразените зеленчукови смеси са доста потребни, когато незабавно би трябвало да приготвите гарнитура, само че не са по никакъв начин подобаващи просто да ги " метнете " в мултикукър. При готвене се отделя доста вода, която би трябвало бързо да се изпари, в противоположен случай вместо зеленчуци ще получите каша. В този случай е по-добре да употребявате тиган. Освен това замразената храна намалява общата температура на готвене, което затруднява да постигнете претенции от вас усет.

Пилешки гърди

Какво може да се сготви по-лесно от пилешки гърди? На пръв взор нищо. Но всичко има свои нюанси. Сочните пилешки гърди мигновено се подготвят в грил тиган, само че мултикукър дава по-малко предсказуем резултат - нежното месо може да бъде пресушено.

Зелени зеленчуци

Спанакът, броколите, аспержите и брюкселското зеле са доста здравословни и могат да бъдат необикновено вкусни, когато се подготвят вярно. Но тези зеленчуци не са подобаващи за мултикукър, защото се готвят доста бързо. Зелените зеленчуци са най-вкусни, когато са сготверни на пара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР