Незаконното присъединяване на окупирани украински територии е без прецедент. Те

...
Незаконното присъединяване на окупирани украински територии е без прецедент. Те
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Следва по-сериозна ескалация на конфликта в Украйна

" Незаконното присъединение на окупирани украински територии е без казус. Те дори не са и окупирани. В международната процедура има така наречен режим на окупация, какъвто беше разгласен от Съединени американски щати по отношение на Ирак. Тогава окупиращата страна приема активите, само че и пасивите на окупираната територия. Докато тук и това го няма. Затова следва по-сериозна ескалация на спора, което е най-опасното ".

Това сподели пред БНР интернационалният анализатор Димитър Гърдев.

Той уточни, че когато става въпрос за потребление на нуклеарно оръжие, има няколко разновидността:

" Най-опасно за нас е потребление на така наречен " тактически нуклеарни заряди ". Преди нанасянето на един подобен удар има дейности, които са проследими. Самата опасност е груба и по тази причина се обръща внимание от цялата интернационална общественост ".

В предаването " Нещо повече " Гърдев добави, че приемането на една страна в НАТО има строга процедура:

" Смятам, че България ще поддържа вероятно приемане на новите членове на Алианса, само че това няма да стане незабавно. Има три значими условия, на които Украйна не дава отговор. И това е ясно на Киев. Затова те оферират различен контракт, самостоятелни контракти с страните за военна помощ и отбрана. Това е различен документ, който ще им даде същи защитни функционалности като член 5 във Вашингтонския контракт ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР