Незаконно притежавано огнестрелно оръжие е иззето от жители на две

...
Незаконно притежавано огнестрелно оръжие е иззето от жители на две
Коментари Харесай

Полицията събра незаконно оръжие от две шуменски села

Незаконно притежавано огнестрелно оръжие е конфискувано от поданици на две села в Шуменско, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

На 30 април в село Стан е осъществена инспекция на 51-годишен лидер на лек автомобил „ Нисан Х Трейл “ с шуменска регистрация, съобщи Българска телеграфна агенция. На задната седалка на автомобила служителите на реда забелязали разглобена ловна пушка, с неустановена марка и модел, както и 12 патрона 16-калибър. Водачът не показал документи за оръжието и боприпасите. При последвало претършуване в негов парцел в село Зайчино ореше са открити и конфискувани още 15 патрона 12-ти диаметър. 

Мъжът е арестуван за период до 24 часа в РУ- Нови пазар. За държане на огнестрелно оръжие и муниции без съответно позволение е формирано досъдебно произвеждане.

Газов револвер, с инсталирана на цевта втулка с патрон със зелен връх в пълнителя, е открит и конфискуван от вкъщи на 55-годишен мъж в село Черноглавци. Проверката е била осъществена след получен сигнал  в РУ- Каолиново, че мъжът държи огнестрелно оръжие без позволение. Образувано е бързо произвеждане.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР