Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при

...
Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при
Коментари Харесай

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети в община Завет

Незаконно оръжие, муниции, ловни титли и кожи са конфискувани при профилирана интервенция в община Завет. Акцията е извършена на територията на общинския център и селата Брестовене, Острово и Сушево, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Под управлението на Окръжната прокуратура в Разград са осъществени претърсвания на осем адреса в посочените обитаеми места. Задържан е 61-годишен мъж от Завет за това, че държи без съответно позволение гладкоцевна ловна пушка, 12-ти диаметър, турско произвеждане с неустановена марка и голям брой муниции.

На различен адрес в Завет е открита и конфискувана ловна охранителна камера - обект на закононарушение, изчезнала от резерват Воден.

В дома на 32-годишен мъж в Брестовене е открита надуваема рибарска лодка - обект на закононарушение от 2018 година. Извършителят на кражбата е арестуван. В останалите парцели са открити и конфискувани два газови револвера, титли от сръндак, доблестен елен и дива свиня.

В хода на интервенцията по противопоставяне на битовата престъпност са тествани 74 лица и 61 моторни транспортни средства. За установените 25 нарушавания са формирани 21 фиша и четири акта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР