Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена, заяви

...
Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена, заяви
Коментари Харесай

Германия: Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена

Незаконната миграция по Балканския маршрут би трябвало да бъде понижена, съобщи немският вътрешен министър Нанси Фезер в оповестено през днешния ден изявление за изданията от немската медийна група Ер Ен Де, представена от ДПА.

Фезер, която сподели това преди конференция в Берлин с представители на страните от Западните Балкани, съобщи, че европейските управляващи имат общата отговорност да стопират незаконната миграция, „ с цел да можем да продължим да оказваме помощ на хората, които имат незабавна потребност от нея “.

„ Ние в Германия приехме над 1 милион бежанци от Украйна от началото на войната “, уточни министърът. В същото време към Европа се усилват потоците от хора, идващи по Средиземноморския и Балканския път на миграцията, сподели Фезер.

Днес на срещата в Берлин с представителите на страните от Западните Балкани ще бъде разискван комплекс от ограничения точно за ограничение на миграцията по Балканския маршрут. Той включва приравняване на визовата политика на западнобалканските страни към стандартите на Европейски Съюз, битка с каналджийството и гарантиране на ефикасна защита на границите.

Трябва да бъдат разисквани и процедури за връщане на тези хора, „ които нямат право да останат при нас “, сподели Фезер.

Същевременно Гералд Кнаус, откривател на миграцията и съосновател на мозъчния концерн Европейска самодейност за непоклатимост (European Stability Initiative) съобщи, че съгласно него всевъзможни опити за попречване на имиграцията по Балканския маршрут са безполезни.

„ Затварянето на Балканския път на миграцията в никакъв случай не е давало резултат “, сподели той за изданията от Ер Ен Де. „ В момента натискът не идва от противозаконната, а от законната миграция. Деветдесет на 100 от бежанците идват от Украйна “, добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фезер предложения на конференцията представители на шест западнобалкански страни – Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия. В разискванията ще се включат и делегати от Европейски Съюз и от България, Франция, Гърция, Италия, Хърватия, Австрия, Полша, Словения, Чехия и Англия, отбелязва ДПА.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР