Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е

...
Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е
Коментари Харесай

Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора в землището на видинското село Градец

Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е установена в землището на видинското село Градец, край Албутинския скален манастир. За противозаконната сеч е алармирал кметът на селото Илия Томов. Той посочи за Българска телеграфна агенция, че след сигнал на жител е направил инспекция и открил, че общинската гора е сечена нелегално на няколко разнообразни места, и то най-вероятно в продължение на над три месеца.

За противозаконната сеч Илия Томов е уведомил кмета на Видин, алармирал е в полицията и в Регионалната дирекция по горите в Берковица. Екипи на Регионалната дирекция по горите са направили незабавна инспекция в посочената общинска горска територия, за резултатите от която са уведомили кметовете на Видин и с. Градец, добави Томов.

Проверката е открила противозаконна сеч на три места на общо 1 622 броя дървета от дървесни типове зимен дъб, благун, цер и акация с размер 492 плътни кубически метра дървесина, немаркирани с контролна горска марка и без издадено разрешително за сеч, сподели още Томов. За установеното нарушаване, РДГ - Берковица неотложно е подала сигнал до Районна прокуратура-Видин и проверяващите органи за определяне на причинителя на действието. В своето писмо проверяващите са прецизирали, че, според наредбите на Закона за горите, като притежател на горска територия, община Видин има ангажимент за нейното стопанисване, запазване и прилагане. РДГ-Берковица неколкократно е изпращала писма, с които припомня на община Видин за условията на закона за избор на метод на ръководство на горските територии, добави още Илия Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР