Незаконна постройка на пясъка в Кранево в разгара на летния

...
Незаконна постройка на пясъка в Кранево в разгара на летния
Коментари Харесай

Сигнал за незаконна постройка на плажа в Кранево

Незаконна сграда на пясъка в Кранево в разгара на летния сезон, предава.

Граждани са подали сигнал до община Аксаково, в чиято територия се намира добруджанския плаж и до Регионалната дирекция за народен строителен надзор във Варна. От ДНСК обявиха, че павилионът предстои на унищожаване, а наемателят на плажа ще бъде санкциониран.

Морски плаж „ Кранево юг - 2 ” е предан чартърен от министерството на туризма, като компанията, спечелила търга е задължена да обезпечава водно избавяне, здравно и здравно обслужване. Още с влизането в действие на контракта на 27-ми юни обаче, тук стартира създаване на обект от преместваем вид.

Освен, че се построява, до момента в който тече възбраната за строителни действия край морето, новата сграда е единствено на 3 метра пред съществуващо към този момент заведение. " Не мога да си обясня каква е повода да изникне този шедьовър пред нас! Мисля, че плажът е задоволително огромен, място има за всички, какъв брой е законосъобразна, чакаме институциите да решат ", каза Радка Караиванова, шеф на заведение в Кранево.

" Предприехме си изцяло законови дейности, като подадохме сигнал към община Аксаково за нелегално създаване на тераса пред нас за скриване на нашия бизнес, който си го имаме от 10 години насам, фамилен освен това ", обясни Венцислав Йорданов.

" В последните 2 години работихме на 50% поради коронавирус епидемията. В момента пък работим отново на 50%, към този момент с разхлабени ограничения , само че притиснати с една противозаконна тераса ", сподели Караиванова.

Извършена е инспекция от националния строителен надзор. От дирекцията оповестиха, че на наемателя на плажа е формиран констативен акт и ще му бъде връчена заповед за унищожаване на противозаконния преместваем обект.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР