Незаконна“ израелска въздушна атака, която уби 106 души в жилищна

...
Незаконна“ израелска въздушна атака, която уби 106 души в жилищна
Коментари Харесай

Израелският удар, който уби 106 души в Газа, „очевидно военно престъпление“: Проучване

„ Незаконна “ израелска въздушна офанзива, която умъртви 106 души в жилищна постройка в централна Газа на 31 октомври 2023 година, беше „ явна война “ закононарушение “, сподели Human Rights Watch (HRW).

Разследването се основава на свидетелства на 16 души, с които групата е разговаряла сред януари и март, сателитни изображения, десетки фотоси и видеоклипове от уеб страницата, както и тези, споделени в обществените медии, сподели интернационалната правозащитна група в четвъртък като той разгласява резултатите от своето следствие.

Той прикани държавните управления да спрат прехвърлянето на оръжия към Израел и да поддържат следствието на Международния углавен съд (МНС) в Палестина, като сподели, че нападението е измежду „ най-смъртоносните единични произшествия за цивилни “ от началото на войната на Израел против Газа през октомври.

Свидетели споделиха, че 350 или повече души са били в постройката на инженерите, южно от бежанския лагер Нусейрат, когато четири въздушни боеприпаса са го блъснали този следобяд в границите на о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР