Незаконен пазар расте с всеки изминал ден на Пещерско шосе

...
Незаконен пазар расте с всеки изминал ден на Пещерско шосе
Коментари Харесай

Незаконен пазар расте на Пещерско шосе: хигиена – нулева, такси и данъци – никакви

Незаконен пазар пораства с всеки минал ден на Пещерско шосе сред хиперамаркетите Лидл и Кауфланд,сигнализира четец на TrafficNews.  От месеци спонтанното пазарище пораства, като първоначално е тръгнало от производители на дадена продукция – картофи, череши и домати. Вече обаче там са се настанили търговци, които купуват от тържищата и препродават. Разбира се, те не издават касови бонове, не заплащат тротоарно право, а кантарите не са минали надзор. Хигиената също от ден дневно става все по- занемарена.
Прочетете още
Ето и целия сигнал на нашия четец :

От месеци съм очевидец по какъв начин се сътвори спонтанен пазар сред магазин Лидл и Кауфланд на Пещерско Шосе, Пловдив. 

Обикновено варират от една огромна сергия или няколко дребни. Голямата сергия под дървото е най-забележителна. Ежедневно може да натъкнем на насъбрани касетки, палети и отпадъци. Типична селска сергия. Касови бележки, не се издават, кантарите са без стикер от Агенция " Метрологичен и механически контрол ", за Агенция по храните допускам не са чували. Съмнявам се, че общината не е дала позволение тротоара да се трансформира в комерсиална повърхност. Това го вършат необезпокоявани от месеци. Дори не става въпрос за производител, който си продава продукцията, ами прекупвач, който се възползва от потока на хора пред магазина. Отива зарежда буса от борсата и продава по-евтино, тъй като не заплаща налози. Цялата сергия наподобява прекомерно гнусно и мизерно на околния декор на квартала. Всяка седмица боклуците стават от ден на ден. До преди месец бяха сложили един зарязан джип пред " пазарчето ", който се ползваше за спонтанен склад. 

Въпросите си: До по кое време всеки ще прави какво желае без да се преценява с публичния ред и закони, които ние се съобразяваме? Институции няма ли да си свършат работата? Най-вече ме интересуват Национална агенция за приходите, които последната година се бият в гърдите, колкото доста работа са свършили? Съществува ли още страна или сме към този момент на стадий безредица?



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР