Незабележими табели се появиха на площадката със слончето в Борисовата

...
Незабележими табели се появиха на площадката със слончето в Борисовата
Коментари Харесай

Незабележими табели се появиха на площадката със слончето в Борисовата градина
Незабележими табели се появиха на площадката със слончето в Борисовата градина
Незабележими табели, които осведомят майките да не се разхождат с обувки на токчета по меките настилки на детските площадки, се появиха на площадката със слончето в Борисовата градина. Това откри екип на БГНЕС, който отиде да ревизира по какъв начин е осъществен ремонтът, който ни беше обещан, откакто преди три седмици организацията осведоми Столичната община, че настилката на площадката е скъсана, има наслойка по оборудванията и рискове дебнат хлапетата.

Директорът на общинското дружество „ Паркове и градски градини “ Милена Васева още на 16 юли изиска от строителя да отстрани дървено оборудване, което представляваше действителна заплаха за малчуганите.

Три седмици по-късно на площадката нещата са съвсем същите. При емблематичната пързалка ударопоглъщащата настилка е скъсана, а към пясъчника даже не е оправена. При една от люлките пък стърчат болтовете, на които някое дете може да си пробие главата, в случай че падне от оборудването или се спъне наоколо до него.

Милена Васева разяснява за БГНЕС, че е уведомила компанията за болтовете, а дупката при пързалката е била изкърпена, само че седмица по-късно още веднъж се е скъсала. Тя се съгласи с нас, че е належащо да не се кърпи отчасти, а би трябвало да се намерения за цялостната замяна на настилка, защото времето демонстрира, че тя не е добър вид. На този стадий шефът обаче не можа да уточни период, в който това ще се случи и по кое време ще приключат довършителните работи по площадката.
 Стърчащи винтове заплашват здравето на децата. Стърчащи винтове заплашват здравето на децата. / БГНЕС
Една от новостите, които Васева разгласи пред нас е, че ще бъдат сложени табели, които да осведомят майките да не стъпват с токчета върху меките настилки, тъй като те повреждат меките настилки.

„ О, тя е доста нависоко. Може би би трябвало да е поставена на по-ниско. Аз не бих погледнала нагоре да я видя. Наистина с тези токчета може да се съсипе нещо тук, само че допускам, че майките, когато идват тук, са спортно облечени. Подкрепям всичко хубаво, което е направено и е добре то да се опазва “, сподели Райна Йорданова.
 Незабележимите табели, които се появиха в Борисовата градина. Незабележимите табели, които се появиха в Борисовата градина. / БГНЕС
„ Табелите не се виждат. Трябва особено да погледнеш към лампите, с цел да я видиш. Те би трябвало да са по-големи или да ги сложат на равнището на очите на хората, а не в небето “, съобщи Екатерина Димитрова, която разхождаше внука си.

Според нея това не е същинската причина настилките да се късат, тъй като била огромна необичайност да види някоя майка, която да стъпва в меките сектори с токчета.

От общинското дружество „ Паркове и градски градини “ споделиха, че след нашия сигнал ще ги смъкват от лампите и ще ги създадат по-видими. От там прибавиха още, че такива табели са сложени още в Южния парк, където е ремонтирана и площадката на „ Азбукари “, в градинката на НДК и са предложили на дирекция „ Зелена система “ да сложи табели и по останалите детски площадки, с цел да се опазят в добър тип по-дълго време. БГНЕС се надява, че те няма да са като тези, които заварихме в Борисовата градина и те ще извършват ролята, за която са предопределени. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР