Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция. Има много

...
Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция. Има много
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: До ден-два ще решим как да докараме водата

" Незабавно би трябвало да стартираме работа по пречиствателната станция. Има доста мътна вода от преваляванията, почистили сме няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към бент. " Студена ". Вече имаме машини, имам проектанти, с цел да пречистваме по-добре водата и да спестяваме. До 15 дни ще можем да го приключим ". Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов пред публицисти на брифинг на спешния щаб в Перник, представен от " Канал 3 ".

" Пускаме чисто ново трасе, страната ще го финансира. Трасето е готово. То ще минава през парцели на " Стомана ". Те ще ги дарят. От на следващия ден започваме почистваме на трасето на този клон 2. Днес спешния щаб и кмета ще приготвят отчет за нужните средства. Два дни вършим проучване по планината, има вода. До 1-2 дни ще решим по какъв начин ще докараме водата на бент. " Студена ". Ще има среща с хората, които ще създадат сондажи. Поне от към 200/300 л/сек дебит от пещерите ще бъде обезпечен. 2,2 млн. ще бъдат нужни за новото трасе, то ще е към километър. Ако продължим работа по този кран ще загубим месеци, има десетки кранове в предприятията. Съсредоточаваме се в това да осигурим вода за Перник. "

" Изграждаме пречиствателна станция с тръбопровод няколкостотин метра. Ще вкараме пречистената вода в съществуващата пречиствателната станция. От на следващия ден стартират действителните действия. Набавените са нужните материали и съоръжение. От няколко дни работим по отстраняването на повредите с верижен екскаватор. Глобалната тематика е изместването на водопровода отвън " Стомана ". Не знаем дали ще остане чугунения тръбопровод, не желаеме да се усили налягането и да се провокират още повреди ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР