Незабавно да бъде освободен от длъжността директор на Столичния инспекторат

...
Незабавно да бъде освободен от длъжността директор на Столичния инспекторат
Коментари Харесай

Опозицията: Фандъкова незабавно да отмени назначението на Ивайло Иванов

Незабавно да бъде освободен от длъжността шеф на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това е апелът на " Демократична България " към Йорданка Фандъкова, която на 1 октомври назначи на високия пост в общината отстранения през май за полицейско принуждение над завързани протестиращи жители. Групата на обединяването в общинския съвет желаят оставката й, тъй като " извършва безприкословно прищевките на водача на ГЕРБ Бойко Борисов ".

Столичната община е мястото, където водачът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да кадрува еднолично и да показва неуважение на волята на софиянци, които на два поредни парламентарни избора демонстрираха желанието си за демократична смяна. Тихомълком, без известие до медиите и евентуално с вярата да не се разчува кметът на София Йорданка Фандъкова назначи някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Ивайло Иванов, се показва в декларацията. За назначението пръв алармира общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев.

" Спаси София ": Угажда се на " вълци " и " орлета ", с цел да печелят милиони

" Назначението нямаше да е толкоз скандално, в случай че не беше ролята му в зверските побоища над жители по време на миналогодишните митинги против корумпираното ръководство на ГЕРБ и диктатурата на прокуратурата на Иван Гешев. По своето безсрамие това предопределение граничи с назначението на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС. Тази заповед на Фандъкова би трябвало да бъде анулирана неотложно, приканват общинските съветници от " Демократична България ".

Според градските деятели от " Спаси София " това предопределение на Фандъкова поражда доста съществени подозрения за подмолни сделки. Според тях Столичният инспекторат незабавно се нуждае от промяна, тъй че в действителност да стартира да управлява нарушителите в столицата.

" Новият началник на Инспектората не пристигна с проект за промени и усъвършенствания, а е следващото партийно предопределение, спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди подозрения за задни намерения и нечисти цели. Може би Инспектората би трябвало да продължава да си затваря очите, с цел да могат компании на вълци и орлета да печелят стотици милиони , " чистейки " София ", питат от Спаси София.

Българска социалистическа партия: Назначението демонстрира, че ГЕРБ няма фрагменти

" Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска служба. За нея би трябвало експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен наскоро от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, не има. След всичките кавги с превишаване на правата на полицията по време на митингите предходната година, поради които Иванов беше отхвърлен от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, това предопределение буди неразбиране ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

Това предопределение демонстрира, че от ГЕРБ не престават да се окопават в локалната власт, като конфигурират на разнообразни постове правилните си реализатори. Спред него ръководещите Столичната община нямат готови фрагменти и това е задълбочаващ се проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР