Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в

...
Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в
Коментари Харесай

ВМРО иска освобождаването на лекаря, арестуван за убийство

Незабавно да бъде освободен лекарят, който умъртви Жоро Плъха в отбрана на собствеността си, изиска евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-Българско национално придвижване Ангел Джамбазки.

48-годишният доктор бе арестуван за 72 часа по обвиняване в убийството на Жоро Джевизов - Плъха. 38-годишният Джевизов бе убит на 2 март и открит върху капака на автомобил, паркиран край Областната администрация. Една от версиите е, че Плъха е влезнал в дома на лекаря и се е опитал да го обере, при което лекарят е стрелял със законно притежавания си револвер.

" Циганинът от Столипиново е остарял познайник полицията с дълго престъпно досие, а доктор Димитров е почитан доктор - анестезиолог, който всекидневно избавя човешки животи - се споделя в позицията на Джамбазки. - Достойният мъж, просто е работил в изискванията на неизбежна самозащита – един юридически институт, който ние от ВМРО–БНД от години настояваме да бъде уголемен. "

Според Джамбазки лекарят е бил атакуван с нож, след което е стрелял.

" Когато бъде атакуван с нож в дома си всеки български жител има правото и задължението да се отбрани със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, парцела и достойнството си ", се споделя в позицията му.

" Частната благосъстоятелност е неприкосновена и тази цялост би трябвало да бъде защитавана от закона. Многократно сме упорствали за разширение на рамките и обсега на неизбежната самозащита в Наказателния кодекс, както и за сензитивно облекчение на режима за придобиване, носене и потребление на персонално, късоцевно нарезно оръжие за самозащита и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж ", написа още Джамбазки.

Заради този и други сходни „ произшествия " Вътрешна македонска революционна организация ще инициира публичен спор идната седмица за промени в Наказателния кодекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР