Незабавен ремонт на Съдебната палата в Карлово и съдействие за

...
Незабавен ремонт на Съдебната палата в Карлово и съдействие за
Коментари Харесай

Адвокати поискаха незабавен ремонт на Съдебната палата в Кар...

Незабавен ремонт на Съдебната палата в Карлово и подпомагане за това от страна на Министерството на правораздаването и Висшия правосъден съвет желаят юристите от Карлово. Причината е, че от 2017 година постройката на Карловския областен съд е затворена за ремонт и създаване на спомагателна сграда. Това се наложи поради пропукване на носещата структура – стени и междуетажни плочи на една част от постройката, която стана рискова през 2017 година

През декември 2019 година бе обещано началото на план за реорганизация и главен ремонт на пропуканата пристройка и главната постройка на съда и създаване на вторична сграда. Цялата стойност на плана е 1 395 465 лв.. Той трябваше да бъде осъществен за 275 дни. Това означаваше, че през септември 2019 година постройката трябваше да е приключена. Ремонтът обаче бе спрян поради неприятно качеството на изпъление. По плана се работи единствено една година и дейностите са прекратени, напомнят юристите в писмо до Министерството на правораздаването и Висшия правосъден съвет, напомни юрист Тошко Стоев.

През това време Висшият правосъден съвет наема за потребностите на Районен съд – Карлово частна постройка, в която са настанени кабинетите. Месечният наем е 4000 лв.. А за правосъдни зали са пригодени образователни стаи в Професионална гимназия „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви “.

Наетата за потребностите на съда административна постройка обаче няма нужните условия за работа, правосъдните чиновници са наблъскани до краен лимит в тези стаи, за всеки от тях има работна повърхност до 2 кв. м. Освен това за всяко правосъдно дело съдиите и правосъдните чиновници транспортират всички нужни материали – обемисти папки, материални доказателства, документи до постройките, в които са заседателните зали. А в обстановката на ограничаващите ограничения поради Ковид-19 пък ситуацията бе нетърпимо, напомнят юристите – те чакали дружно с жителите на опашка, от която пропущали по един човек да влиза в постройка по работа, изясни юрист Стоев.

Председателят на Районен съд – Карлово Асима Петрова удостовери, че в действителност ремонтът на Съдебната палата е спрян година след старта му, повода е некачествена работа на наетата компания. Според Петрова в този момент ситуацията със постройката на съда е напряко трагично.

Адвокатите в Карлово упорстват да бъде обновен ремонтът на Съдебната палата и в той да бъде приключен качествено и в къси периоди. Ако обаче продължи неглижирането на казуса, то те ще стартират ефикасни протестни дейности, в това число и отвод да се явяват на каузи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР