Нейт Диас е на път да получи последния си бой

...
Нейт Диас е на път да получи последния си бой
Коментари Харесай

Нейт Диас – Хамзат Чимаев ще е основния бой на UFC 279

Нейт Диас е на път да получи последния си пердах от контракта с UFC. Според информации той ще бъде основната среща от UFC 279 на 10 септември в Лас Вегас. Съперникът му там ще е Хамзат Чимаев. Все още няма формален контракт, само че и двамата бойци са се съгласили на срещата твърди ESPN.

Диас, който беше първия противник нанесъл загуба на Конър Макгрегър в UFC през 2016 година, ще се изправи против непобеденият досега Чизмаев в полусредна категория. Тази борба е последната за Диаз от контракта му с UFC и е вследствие на настояването му да бъде освободен от организацията. Той е един от най-популярните бойци в ММА, само че не е влизал в осмоъгълника откогато загуби от Леон Едуардс с единомислещо съдийско решение през юни 2021 година Диас загуби три от последните си четири багра.

37-годишният войник Диас разгласи, че се усеща като пленник, тъй като желае да се бие, само че от UFC не му дават дуел. Той настояваше да напусне компанията, с цел да може да направи боксов мач с Ютуб звездата Джейк Пол.

От UFC извършиха желанието му, изправяйки го против един от най-опасните бойци в неговата категория, който е непобеден в 11-те си професионални борби.

Оказва се, че дуелът е бил плануван още за UFC 276, само че Диас е отказал, тъй като към предлагането за мача имало уговорка за удължение на контракта - нещо, под което той не е желал да се подпише.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР