Нейното правителство - 68-ото в Италия от 1946 г. -

...
Нейното правителство - 68-ото в Италия от 1946 г. -
Коментари Харесай

Джорджа Мелони получи мандат за съставяне на правителство frognews.bg

Нейното държавно управление - 68-ото в Италия от 1946 година - ще размени администрацията на Националното единение, ръководена от някогашния началник на Европейската централна банка Марио Драги, който участва на среща на върха на Европейския съюз в Брюксел в петък в едно от последните си дейности като министър-председател.

 

45-годишната Мелони назначи Джанкарло Джорджети от партията “Лига ” за собствен министър на стопанската система и сподели, че външното министерство ще отиде при Антонио Таяни от “Форца Италия ”. Общо девет министерства бяха раздадени на политици от “Братята на Италия ” и по пет на “Лигата ” и “Форца Италия ”, като на технократите бяха дадени още пет поста в кабинета.

 

Новото държавно управление ще постави публично клетва в събота сутринта, след което идната седмица ще бъде изправено пред избор на доверие в двете камари на Народното събрание.

 

Въпреки че процесът на сформиране на нова администрация беше бърз за италианските стандарти, той разкри напрежението в обединението. Силвио Берлускони, водач на “Форца Италия ”, се опита неведнъж да подкопае престижа на Мелони. Той предстоящо не пое роля в кабинета.

 

Лидерът на “Лигата ” Матео Салвини, чийто престиж бе подкопан от относително слабото показване на партията му на изборите, ще бъде министър на инфраструктурата.

 

Сред другите висши постове в кабинета, вътрешното министерство отиде при Матео Пиантедоси, кариерен държавен чиновник без партийна принадлежност, а министерството на защитата - при Гуидо Крозето, един от създателите на “Братята на Италия ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР