Нейният баща Стефан Георгиев-Хернани е един от основателите на Русенска

...
Нейният баща Стефан Георгиев-Хернани е един от основателите на Русенска
Коментари Харесай

Доайена на русенските корепетитори Мариана Стефанова Димитрова отбелязва своя 75 годишен юбилей

Нейният татко Стефан Георгиев-Хернани е един от създателите на Русенска Опера и е първият солист тенор изпълняващ централни функции в нашата опера.

Работила е с изтъкнати артисти като Мария Венцеславова, Стефка Евстатиева, Валери Попова, Кирил Кръстев, Николай Здравков, Анастас Анастасов и доста други. Имала е опцията да работи и с диригенти като Михаил Ангелов, Георги Димитров, Милен Начев, Методи Матакиев, Димитър Манолов, Иван Филев, Веселин Байчев и Найден Тодоров.

Отдава близо 50 години на специалността корепетитор и българското оперно изкуство, работейки с доста артисти, солисти и диригенти, а също и като пианист и хормайстор на хор " Дунавски звуци ".

На трогателна гала преди снощния театър на Пучиниевата опера “Бохеми ”, Мариана Стефанова Димитрова след трогателно слово на шефа на Русенската опера Пламен Бейков, бе удостоена от заместник-председателя на СБМТД Момчил Миланов с влиятелната премия “Кристална лира ”.

Госпожа Димитрова се просълзи от неспокойствие и сподели, че в случай че още един път би трябвало да изживее живота си, още веднъж ще го посвети на идеята Русенска опера!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР