Нейков смята, че премиерът Николай Денков и енергийният министър Румен

...
Нейков смята, че премиерът Николай Денков и енергийният министър Румен
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Премиерът Денков е насаден на пачи яйца за въглищните централи

Нейков счита, че министър председателят Николай Денков и енергийният министър Румен Радев са насадени на " патешки яйца ", които исторически би трябвало да търсим доста обратно във времето.

 

Според него това е просрочен разговор, който е трябвало да стартира интензивно преди най-малко 10 години. " Нашите политици, за жалост, нормално имат визия до идващите избори. В енергийния бранш би трябвало да се гледа дълготрайно. Това допуска съществуване на стратегически взор ", сподели той в изявление за БНР.

 

Нейков разяснява още, че не е склонен с формата на митингите на енергетиците:

 

" Те стачкуват против дейности на държавното управление, а страдат десетки хиляди хора и бизнеси, които нямат никакво отношение. Формата на митинга би трябвало да бъде обвързвана с директна връзка с държавното управление, а не посредством мегафони, а. Там могат да стигнат до някакви справедливи решения ".

 

По думите му в този диалог неведнъж се акцентира заплахата България да загуби европейско финансиране от  По думите му обаче в действителност става дума за доста повече. " Става дума за икономическо развиване на районите в дълготраен проект ", акцентира той.

 

" Въглищата си отиват и си отиват доста по-бързо в сравнение с всички смятахме ", изрече мнението си Славчо Нейков. Според него това ще стане доста по-рано от Той цитира статистически данни, които ясно сочат тази наклонност. В този смисъл специалистът означи, че би трябвало да се приказва не толкоз за опазване на съответните работни места на хората, а за опазване на техните приходи.

 

" Тези 4 милиарда са с цел да подкрепят тези процеси. Така че държавното управление би трябвало да бъде оптимално подкрепено в тази обстановка, с цел да не ги загубим и тях ".

 

Нейков е безапелационен, че няма да " останем на мрачно ". По думите му обаче липсва стратегическа енергийна визия. Правителството би трябвало да работи точно в тази посока. Според него би трябвало да се ускори и прозрачността.

 

" Правителството би трябвало да предложи един писмен документ, в който ден по ден, малко по малко да изясни какво следва оттук насетне и във връзка с работни места, и във връзка с енергийния микс, и във връзка с демографията - нещата са свързани. Разчитам на разсъдък ", прикани той.

 

Енергийният специалист въпреки всичко подсети, че не би трябвало да се не помни, че държавното управление има доста комплицирана, тежка и лимитирана във времето задача - да беседва с Европейска комисия, и би трябвало да бъде подкрепено в този развой ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg