Нейков говори по темата за неудовлетвореността на българите от работата

...
Нейков говори по темата за неудовлетвореността на българите от работата
Коментари Харесай

Иван Нейков философски: И сега, и по време на Варшавския договор заплатите в България са най-ниски

Нейков приказва по тематиката за неудовлетвореността на българите от работата им, даже и заплатата им да е релативно добра. Според него казусът е системата за професионално насочване. Тя е мощно развита във всички страни от Г-20, които са най-развити в света, като в Южна Корея я сочат за най-съществен фактор за икономическия си скок.

При нас в кое учебно заведение ще учи детето се взема решение от това, кой тролей минава край него, съобщи Нейков. Той добави, че най-често се разчита децата да осъществен несбъднатите фантазии на родителите си.

В сравниние с България, може да се каже, че в Китай първото професионално насочване се прави при 5-годишните деца. В Съединени американски щати пък хората се ориентират за мечтана профисия 5 години преди пенсиониране, с цел да знаят какво да вършат откакто спрат да работят, описа Иван Нейков. Бившият министър сподели, че у нас в Бюрото по труда се отделя най-вече по 15 минути за професионално насочване, до момента в който във Франция се отделя по 2 месеца, като двама чиновници работят по този въпрос.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР