Неявяването на бившия американски президент Доналд Тръмп на втория републикански

...
Неявяването на бившия американски президент Доналд Тръмп на втория републикански
Коментари Харесай

Републиканците критикуват Тръмп за неглижирането на втория дебат

Неявяването на някогашния американски президент Доналд Тръмп на втория републикански спор накара някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи – най-големият антагонист на някогашния президент измежду претендентите – да упрекна 77-годишния магнат, че се крие „ зад стените на голф клубовете си “, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Вие избягвате тези неща и дано ви кажа какво ще се случи. Ако продължите да вършиме това, никой тук горе няма да ви назовава Доналд Тръмп повече. Ние ще ви назоваваме Доналд Дък “, сподели той.

Кристи се изправи против основния противник на Тръмп, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, както и против новодошлия в политиката Вивек Рамасвами, някогашния дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли и вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс.

Вместо това Тръмп гони гласоподавателите със сини якички

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм се сблъскаха в президентската фондация и институт на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния, модериран от Fox Business и Univision.

На повече от 3000 километра в Мичиган, Тръмп опита да ускори поддръжката си измежду автомобилната промишленост да нападна проработническата известност, култивирана от президента Джо Байдън, който посети стачкуващите синдикални членове в щата ден по-рано.

" Джо Байдън твърди, че е най-проработническия президент в историята. Глупости. Помислете за това. Цялата му кариера е била акт на икономическа измяна и заличаване на синдикатите ", сподели Тръмп в тирада във фабрика.

Подчертавайки смисъла на профсъюзните служащи като изборен блок, първият въпрос от дебата беше за оправянето със стачката на Обединените автомобилни служащи против General Motors, Ford и Stellantis, която се организира към този момент втора седмица.


Докато Рамасвами изрази състрадание към служащите, Скот даде да се разбере, че целта му е имиграцията, а не трудовият спор. " Джо Байдън не би трябвало да е на пикетите. Той би трябвало да е на южната граница, работейки за затварянето на южната ни граница, тъй като тя е необятно отворена и несигурна ", сподели Скот.

" Изчезнал в деяние

Правните проблеми на Тръмп не са повлияли значително на неговата преднина - 59% от гласоподавателите на Републиканската партия в ново изследване на Ен Би Си са го определили като най-хубав избор, а ДеСантис е на второ място с 16%.

Въпреки че ДеСантис беше водещият претендент на сцената, през първите 16 минути не му беше заложен нито един въпрос. Когато пристигна неговият ред, той насочи рецензия към водещия.

" Доналд Тръмп липсва. Той би трябвало да е на тази сцена довечера ", сподели ДеСантис. " Той го дължи на вас, с цел да отбрани наследството си, където те прибавиха 7,8 трилиона $ към дълга, което сложи началото на инфлацията, която имаме. "

Кристи разкритикува достиженията на някогашния президент във връзка с контрола на имиграцията - въпрос, който заема централно място в актуалната невъзможност във връзка с финансирането на държавното управление, парализираща Конгреса.

Въпреки напрегнатия спор, по време на който претендентите постоянно си крещяха един на различен, кандидатите за президентския пост реализираха единодушие по доста въпроси. Но имаше същинско разделяне във връзка с войната в Украйна, като Кристи, Скот и Пенс защитаваха поддръжката на Съединени американски щати за Киев, за разлика от скептицизма на ДеСантис и Рамасвами. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР