Неяснотата в управлението на Българския футболен съюз е пълна.В момента,

...
Неяснотата в управлението на Българския футболен съюз е пълна.В момента,
Коментари Харесай

Георги Иванов: Неяснотата в управлението на БФС е пълна, управлява се от три Изпълкома

Неяснотата в ръководството на Българския футболен съюз е цялостна.

В момента, поради десетките тъжби в последните 2 години, БФС се ръководи от три изпълнителни комитета, а всички решения се подписват от Георги Иванов и някогашния президент Михаил Касабов.

Това сподели в изявление пред бТВ новият президент на БФС Георги Иванов.

" Трудно е. Заради тези всички правосъдни каузи, които се водят от 2-3 години, Изпълкомът не може да бъде вписан. Има три Изпълкома - първият на Боби Михайлов, този от конгреса през 2021 година и сегашният. Казах на Конгреса, че Изпълкомът ще бъде органът, който взима решения, само че той не е законен. След като бъдем вписани ще се съберем отново, тъй като има такива решения, които би трябвало да вземем генерално, с цел да можем да бъдем готови за идващия сезон ", изясни той.

 
" Самата Агенция по вписванията, като види, че има нещо към БФС, им се изправят косите. Надявам се това нещо да завърши. За никой не е добре това безвремие. Ако желая да взимам някое решение, би трябвало да привиквам първия Изпълком, а ние сме третият. Дори когато желая да подписвам нещо за уволняване или нещо, което би трябвало да се случи, би трябвало да крещя Михаил Касабов, с цел да се подписва дружно с мен. Неудобство е, само че ние продължаваме да работим. Правим вътрешни промени ", добави той.

Той разяснява и връзките си с Димитър Бербатов и екипа му. 

" Поканих хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома - те отхвърлиха. Говорил съм по-късно с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си афектиран, е доста мъчно да те убедят да правиш нещо, което не искаш. Бях с доста положителни усеща към тях, въпреки всичко сме били другари. Добри футболисти са, само че те избраха своя път.

" Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е правилно. Те самите затвориха вратата, с цел да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре пристигнал да работим дружно, да дава хрумвания. Нямам срещу да работя с тях ", твърди той.

Една от главните цели на ръководството на Иванов е класиране на националния отбор на Световното състезание през 2026 година с Съединени американски щати, Канада и Мексико.

" Сега международното състезание звучи като някаква измислица, поради резултатите на националния тим през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които дават отговор за БФС, си слагаме цели. Вече две години този тим се построява, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни тимове, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко ", добави той.

Развитието на националния тим минава и през развиването на школите. 

" За да се надиграваме с държави, на които футболистите им играят в топ 5 шампионатите, ние също би трябвало да имаме такива - най-малко 7-8. В момента два футболисти вършат усещане - Кирил Десподов и Илия Груев. За да бъдем конкурентно способни на другите страни - не Франция и Испания, а Полша, Унгария, Сърбия, трябва да имаме 7-8 индивида, с цел да сме мощен тим ", безапелационен е Иванов.

" Неслучайно тези две години, в които бях механически шеф, хвърлихме доста старания в детско-юношеския футбол. Там се построяват футболисти. Засега във възрастите 15-16-17 години имаме положителни футболисти, които не се разграничават от другите страни, които са по-развити от нас. Какво се случва след 17 години?! Може би самата конюнктура, в която живеем, в която се построяват футболистите, мотивацията, която би трябвало да имат... там губим нишката. И търсим аргументите за какво не можем да реализираме равнището, което чакаме ", сподели още той.

Един от главните проблеми на българския футбол, съгласно Иванов, са многото чужденци в клубните тимове. Той обаче съобщи, че не е обожател на крайните ограничения за ограничение на присъединяване им в мачове.

" Един от главните проблеми са многото чужденци, които играят в българското състезание. Но пък ние би трябвало да си дадем сметка, че БФС не развива футболисти. Това, че играят доста чужденци, приказва неприятно за нашите детско-юношески школи. Собствениците на клубовете би трябвало да влагат доста повече средства в образованието на треньорите ", съобщи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР