Nеxt.е.GО възнемерява да строи иновативен завод за сглобяване на електрически

...
Nеxt.е.GО възнемерява да строи иновативен завод за сглобяване на електрически
Коментари Харесай

Nеxt.е.GО официално поиска да строи завод за електромобили в Ловеч

" Nеxt.е.GО " възнемерява да строи новаторски цех за сглобяване на електрически коли " e.GO " в Ловеч. Това стана ясно от писмо на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда инж. Зорница Йоткова до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова от 23 май 2022 година, съгласно което в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен е постъпило капиталово предложение от " НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ " АД Ловеч.

От него излиза наяве, че бъдещият цех ще се намира в парцел, намиращ се в " Индустриален парк БАЛКАН ", ситуиран в Северната промишлена зона на Ловеч. Площта на поземления парцел на завода е 173 511 кв. м. От тази повърхност към 17 250 кв.м. ще бъдат планувани за паркинг зони за чиновници и гости, за контролно-пропускателен пункт на камиони, паркинг за паркиране и товарене на готовите транспортни средства, паркинг с логистично предопределение и тестово тестване и други.

През 2020 година немската компания Next e.Go разгласи проектите си да построи цех за електрически автомобили в България, който да осъществя на процедура последните нововъведения в областта на Автомобилостроенето.
 Ето кои са най-евтините нови, използвани и електрически коли в Европа през 2022 година
Ето кои са най-евтините нови, използвани и електрически коли в Европа през 2022 година

Три модела на попадат в класацията Dacia

Заводът ще създава един от най-устойчивите градски електрически автомобили- E.GO Life, в Life X и Life Sport модели. Всички електрически автомобили e.GO са основани на издръжливата алуминиева пространствена рамка, облечена в рециклируема полимерна обвивка. По този метод e.GO Mobile ще революционизира производството в автомобилната индустрия, като сведе до най-малко екологичния си отпечатък и увеличи финансовата си успеваемост. Плановете са, градежът на фабриката ще стартира през юли тази година, а първият електрически автомобил, създаден в България, ще бъде подготвен в края на 2023 година
 Next.e.GO възнамерява цех за електрически автомобили за €100 милиона в Гърция
Германска компания желае да влага €100 милиона в цех за електрически автомобили в Гърция

Масовото произвеждане в първата база на сдружението ще стартира през 2021-а

Автомобилите ще се създават в модерната среда, като заводът в Ловеч ще бъде кибер-физичен близнак на този в Германия, обвързван посредством 5G мрежа и с изцяло автоматизирани логистични процеси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР