Nexo, водещата световна институция за дигитални активи, постигна окончателно споразумение

...
Nexo, водещата световна институция за дигитални активи, постигна окончателно споразумение
Коментари Харесай

Nexo ще плати глоба от $45 милиона в САЩ

Nexo, водещата международна институция за цифрови активи, реализира дефинитивно съглашение с Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), Асоциацията на админите на скъпи бумаги в Северна Америка (NASAA), състояща се от всички 50 американски щата и три територии, Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), Департамента по банково дело на Тексас, Отдела по банково дело и скъпи бумаги в Аляска, както и Отдела за контрол на потребителски услуги във Вашингтон, оповестиха от компанията.

За задачата от Nexo ще платят санкция в размер на $45 млн . Това оповестиха от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища. 

Не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулаторни органи на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията. Това поставя край и на всички производства във връзка с компанията в осем американски щата, които са напълно от административен темперамент, прецизират от компанията.
 Главният прокурор: Nexo се е употребявал от Хамас, 23 транзакции са от съветската борса
Главният прокурор: Nexo се е употребявал от Хамас, 23 транзакции са от съветската борса

Гешев се надява казусът да не се употребява политически

Единствената констатация на щатските регулаторни органи по отношение на несъответствия със законови условия от страна на компанията е във връзка с липса на нужната регистрация за предложение в Съединени американски щати на лихвоносещия артикул на Nexo, признат за скъпи бумаги.

С това американските управляващи завършиха своите всеобхватни инспекции на активността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

" Изключително сме задоволени от това изцяло и дефинитивно решение, което еднопосочно поставя завършек на всички спекулативни изказвания по отношение на връзките на Nexo с регулаторните органи и институциите в Съединени американски щати. За страдание, даже български държавни органи и институции не се посвениха и не престават да злоупотребят с американското име и реакциите по отношение на тези безобразни дейности по основаването на оправдание занапред предстоят. Нескопосаните внушения за " интернационален " детайл в дейностите против Nexo, с цел да се обоснове нахален произвол против сдружението ни " Ен Ди Ес " ЕООД и нашите над 600 чиновници в България, като надали не по искане на " евроатлантически сътрудници ", са разобличени от неопровержими обстоятелства.

В допълнение, опитът да се прикачи акцията против Nexo, чрез насрочването ѝ в ден, който да съвпадне с друга акция на Европол против прът центрове в България, Сърбия и Кипър, употребяващи криптовалути, бе осуетен от формалното удостоверение на EUROJUST (Агенция на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правосъдие), че двете събития не са свързани .

Въпреки това, уредниците реализираха значително от своите политически цели. На всички участници и пригласящите им по време на несполучливите опити да се убие един сполучлив и възходящ бизнес, ще бъде потърсена съответната отговорност за всички нанесени вреди ", сподели Антони Тренчев, съосновател на Nexo.
 Иван Гешев чака положително взаимоотношение със Съединени американски щати по случая Nexo
Иван Гешев чака положително взаимоотношение със Съединени американски щати по случая Nexo

Увери медиите, че няма имение, което да има потребност от градинар

" Независимо и макар случилото се, екипът на Nexo продължава да бъде напълно фокусиран върху това, което вършим най-добре - построяването на новаторски и сигурни финансови услуги за нашите милиони клиенти от целия свят. Припомняме, че Nexo е измежду доста дребното компании, незасегнати от вълната на банкрути в крипто промишлеността през миналите 12 месеца - единствено по себе си най-ясният отзив за устойчивостта на бизнеса и модела ни ", посочи Тренчев.

" Благодарим на щатските регулатори, взели участие в процеса, за тяхната обективност и професионализъм, както и за напъните и отдадеността им да създадат това, което считат, че в най-голяма степен пази интереса на американските жители.

Ценности като бистрота, предприемаческа независимост и придържане към най-високите професионални, етични и правни стандарти са фундаментални за тази нация; полезности, които Nexo припознава напълно и неразделно следва. Благодарни сме на адвокатската ни адвокатска фирма Schulte Roth and Zabel LLP за реализирането на този най-конструктивен разговор с щатски регулатори на Съединени американски щати, както и с Главния прокурор на Ню Йорк, който докара до този най-справедлив и уравновесен резултат ", добави Тренчев.
 Андрей Новаков зове Европрокуратурата да се заеме с Nexo и даренията за
Андрей Новаков зове Европрокуратурата да се заеме с Nexo и даренията за " Да, България "

Той моли европейските институции да ревизират случая и да покажат, че няма двоен критерий

Компанията Nexo, припозната в Съединени американски щати като световен иноватор, подобен на Uber и Airbnb, дава революционни решения в бързо разрастваща се и динамична промишленост. Поради самата същина на нововъведенията и на компании като Nexo, те не се вписват в съществуващите рамки . Това допуска, в доброжелателно съдействие с институциите и в отбрана на интереса на потребителите, компании като Nexo да вземат участие в развиването и усъвършенстването на съществуващите регулаторните рамки.

" Уверени сме, че напълно скоро ще бъде образувана ясна, устойчива и предвидима регулаторна рамка в Съединените щати, тъй че Nexo и сходни компании да могат да оферират от ден на ден добавящи стойност артикули в сходство със законовите и други нормативни условия. Така Съединени американски щати още веднъж ще се препотвърди като световия мотор на нововъведенията, който от десетилетия е ", счита Коста Кънчев, съосновател на Nexo.

Споразуменията, кулминационна точка на съвсем две години работа, са прегледен образец за правилата на Nexo, въз основа на които построяваме на транспарантен, предвидим и резистентен бизнес модел, устоял във времето на тестванията на пазара.
 Комисия ще проверява Nexo, всички депутати
Комисия ще проверява Nexo, всички депутати " за "

Над три часа продължиха изявленията по проблема

Оказаното цялостно подпомагане на регулаторите в Съединени американски щати е високо оценено от тях. Екипът на Nexo, както постоянно, е предан и хладнокръвен в своя ангажимент да поддържа най-високите международни стандарти във връзка с спазването на регулаторните и KYC/AML/CTF отговорности, отбрана на клиентите и вложителите. Така Nexo, посредством своята финансова непоклатимост и напредък, продължава развиването и световното одобряване на финтех промишлеността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР