Nexo ще съди регулатора на Каймановите острови за отказан лиценз.

...
Nexo ще съди регулатора на Каймановите острови за отказан лиценз.
Коментари Харесай

Още преди месец отказали на NEXO лиценз и на Каймановите острови

Nexo ще съди регулатора на Каймановите острови за отхвърлен лиценз. Това стана ясно от интернационалните медии. Платформата за крипто кредитиране Nexo е получила отвод да получи лиценз за виртуални активи, демонстрират съдени документи от 13 януари.
Прочетете още
Международните издания напомнят, че офисите на Nexo в България бяха обект на сериозна акция, в която участваха над 300 униформени, както и че има заповеди за прекъсване на активността и отвод за узаконяване от разнообразни регулаторни органи на Съединени американски щати. 

Регулаторният орган на Каймановите острови /CIMA/ е отхвърлил заявката за лиценз на Nexo още на 20 декември, заявявайки, че бизнес моделът на компанията не дава отговор на нужния рисков профил, излиза наяве от подадена тъжба от NEXO в съда на Каймановите острови.

„ Nexo съставлява риск за доверието на пазара, отбраната на потребителите и репутацията на островите като финансов център “, сподели CIMA.

Директорите и акционерите на Nexo не са съумели да дадат съответен отговор на CIMA по въпрос за регулаторните проблеми в Съединени американски щати и за производства в британски съдилища, се показва в делото, представено от регулатора.

Въпреки това, NEXO се надява решението на Каймановите острови да бъде анулирано. Платформата за криптокредитиране е пуснала жалба в съда на 13 януари против отхвърли.

Адвокатите на Nexo настояват, че решението на CIMA е процедурно незаслужено и че регулаторът също е нарушил своите конституционни и законови отговорности, като не е уведомил Nexo за подробната причина за отхвърлянето. Nexo добави, че е разгледал опасенията на регулатора по време на процеса на кандидатстване.

От криптоплатформата освен желае анулация на решението на CIMA, само че също по този начин желае съдът да постанови, че Nexo е подобаващ за регистрация и по-късно да подреди на CIMA да го записва.

Припомняме, че предишния месец от Nexo показаха, че напущат Съединени американски щати, цитирайки " задънена улица " в договарянията с регулаторите. Техният главен артикул " Earn " приемаше крипто депозити от вложители в подмяна на заплащане на избран лихвен %. Щатските и федералните регулатори сложиха под подозрение работата на компанията през последните месеци с композиция от правосъдни каузи и писма за преустановяване на активността им и отвод да получат лиценз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР