Nexo категорично и еднозначно отхвърля всички обвинения от страна на

...
Nexo категорично и еднозначно отхвърля всички обвинения от страна на
Коментари Харесай

Nexo: Отхвърляме обвиненията, ще предявим искове за стотици милиони долари

Nexo изрично и еднопосочно отхвърля всички обвинявания от страна на българската прокуратура на днешния брифинг. Това се споделя в публична позиция на компанията, изпратена до медиите.

Платформата на Nexo не е употребена за изпиране на пари и финансиране на противозаконни дейности, в това число тероризъм , както и за заобикаляне на наказания, не са осъществявани финансови и данъчни закононарушения и това ще бъде потвърдено по законоустановения ред пред българските съдилища, допълват още от компанията и акцентират: „ Видно от изказването на Прокуратурата, участниците в следствието не познават сферата, в която оперира компанията ни, и присъщите й специфики ”.

Публикуваме цялата позиция на компанията без редакторска интервенция:

● Nexo счита, че дейностите на прокуратурата са политически стимулирани, както излиза наяве от 7000-те изявления в жълто-кафявите медии и опитите да се свържат политическите обединения “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” с Nexo. Когато, водени от будна гражданска съвест и дейна позиция, членове на екипа на Nexo са дарявали парични средства на политически партии, това е било по транспарантен метод и в сходство със закона за политическите партии.

Прокуратурата продължава да не открива интернационалния детайл за акцията против Nexo, нито каквато и да било връзка сред няколкото изброени на инцидентен принцип юрисдикции, в които Nexo има регистрирани юридически лица. Цитирането на общоприет текст от задгранична работа за сигурност евентуално е обвързван с искане на информация от българска страна. Ръководството на Nexo е в ежедневна връзка с редица регулатори из целия свят и от естеството на диалозите излиза наяве, че няма никаква интернационална съгласуваност.

Nexo е измежду криптокомпаниите с най-високи стандарти във връзка с “познавай-клиента-си ” и ограниченията срещу изпирането на пари. Отвъд общоприетите начини на всяка финансова институция, Nexo употребява услугите на компании като Chainalysis, които се употребяват в това число от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ . Това разрешава на нашите експерти, придобили специфична подготовка в Съединени американски щати по отношение на битката против изпирането на пари и финансирането на тероризма, да открият по неоспорим метод произхода на влизащите на платформата крипто активи и дестинацията на изтеглените от платформата такива. Всички подозрителни случаи са навреме докладвани на съответните органи в юрисдикциите по компетентност.

● След експлоадирането на войната в Украйна и последвалите наказания, Nexo предприе една от най-стриктните политики във връзка с глобените територии и човеци вследствие на съветската експанзия. Нещо повече, бяхме и измежду първите, които спомогнаха в набирането на средства за жертвите. Очевидно това не се харесва на редица про-руски кръгове в българския политически живот.

Nexo e водеща институция в областта на финансовите услуги за цифрови активи и дава услугите си на милиони удовлетворени клиенти. Притежава над 50 лиценза и регистрации в разнообразни юрисдикции в международен мащаб, което е отзив за високите стандарти, на които компанията дава отговор. Компанията ангажира най-хубавите международни адвокатски адвокатски фирми за построяването на бизнес моделите си съгласно условията на динамичната регулаторна рамка в юрисдикциите, в които оперира.

● Дружество от групата на Nexo, предоставящо аутсорсинг услуги, е горделив шеф на над 600 души в България и е измежду образците за компания, платила десетки милиони левове под формата на налози и осигуровки.

Nexo ще предяви искове за всички претърпени имуществени и неимуществени вреди вследствие на незаконосъобразни дейности, като за задачата е заело американски консултанти, специализиращи точно разбор на исковете (claim analysis). По първични изчисления исковете ще са за стотици милиони долари , които подсещаме, че ще излязат от джоба на българския поданик, което значи от всички нас.

● Във връзка с мненията в медиите, обществените мрежи и общественото пространство, обръщаме внимание, че сферата, в която оперираме, изисква високи равнища на профилирани знания и всяко говорене по тематиката без нужната експертиза основава предпоставки за операции и пораждa подправени вести, които не са в полза на обществото и бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР